Suora

  • Teroottisia novelleja ja kolmioloikkaa

Kaikki jalkapallon MM-kisoista löytyy yhdestä paikasta – näin katsot kisoja Areenasta, uutuutena yksi huippuominaisuus

Areena-sovelluksella tai osoitteesta yle.fi/mmfutis saa niin suorat lähetykset, kuumimmat videoklipit, puhuttavimmat kisauutiset, koskettavimmat tarinat, tiukimmat analyysit kuin kattavan tulospalvelun. Mutta nyt voit tilata myös ilmoitukset alkavista lähetyksistä.

FIFAn jalkapallon naisten MM 2019
Fifan MM2019
Tämän MM-pokaalin jahtia seurataan Ylen kanavilla tiiviisti 7.6-7.7.EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Ylen kaikki huippusisältö jalkapallon MM-kisoista on nyt koottu yhteen palveluun, Yle Areenaan. Tämä tarkoittaa sitä, että suorat lähetykset, videoklipit, kisauutiset, pelit ja kilpailut sekä laaja tulospalvelu löytyvät kaikki Areenan mobiilisovelluksista ja selainversiosta osoitteella yle.fi/mmfutis (siirryt toiseen palveluun).

Areena-applikaatio tarjoaa älypuhelimille ja tableteille parhaan kokemuksen. Oman sovelluksesi saat älylaitteesi valmistajan sovelluskaupasta. Applen iOSille Areena-sovellus (siirryt toiseen palveluun) on ladattavissa App Storesta ja Android-käyttöjärjestelmän laitteille (siirryt toiseen palveluun) Play-kaupasta. Uutuutena voit tilata Android-käyttöjärjestelmän laitteille muistutuksen peleistä, etkä enää missaa yhtään haluamaasi peliä.

Areenan kattavaan ohjesivustoon pääset tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Jalkapallon MM-kisasisältöjen käyttäminen Areenassa

Yle.fi/mmfutis ohjekuva 1

Etusivu

Jalkapallon MM-etusivu kertoo heti alkuun nyt käynnissä olevat ja seuraavaksi tulevat suorat lähetykset. Näiden lisäksi etusivulta voi selata tuoreimmat ja puhutuimmat kisauutiset, videoklipit ja päivittäin katsojia palkitsevat pelit, kuten Futistietäjän ja Kisapähkinän. Heti etusivulta näkee, mistä MM-futiksessa tänään puhutaan. Sisältöihin pääsee sisään klikkaamalla tai napauttamalla haluamaansa.

Uutiset

Moni mieltää Areenan video- ja audiopalveluksi, mutta uutiset-sivulla on Ylen kaikki kirjoitettu uutissisältö jalkapallon MM-kisoista. Yle Urheilu toimittaa tuttuun tapaan puhuttavimmat kisauutiset, tiukimmat analyysit ja koskettavimmat, tuloksen takaa ammentavat tarinat, mutta Areenan uutissivulla pääsee käsiksi kaikkiin Ylen eri toimitusten kirjoittamiin MM-jalkapallon uutisiin, ei siis pelkästään Yle Urheilun julkaisemiin. Jos vaikkapa Yle Uutisten taloustoimitus kirjoittaa kisoista uutisen, on sekin löydettävissä Areenasta. Uutisia on ryhmitelty sivulla käyttöä helpottaviin lohkoihin, kuten toimituksen suosittelemiin kisauutisiin ja tuoreimpiin uutisiin.

Lähetykset

Yle.fi/mmfutis ohjekuva 2

Kaikki kisojen 52 ottelua nähdään Areenassa suorana. Lähetykset-sivulla voi selata koko kisojen suoria lähetyksiä päiväkohtaisesti. Lähetykset on nimetty otteluparien mukaan. Mutta lähetys-sivuilta voi kokea myös yhden huippuuudistuksen. Android-käyttöjärjestelmän laitteissa voit nyt tilata muistutuksen kaikista haluamista peleistä ja lähetyksistä. Sama ominaisuus on tulossa myös pian iOSille.

MM-futisareena 4

Klikkaa kellon kuvaa suosikkiottelustasi ja saat ilmoituksen, kun peli alkaa!

MM-futisareena 5
MM-futisareena 6

Videot

Videot-sivulla on katsottavissa kaikki jalkapallon MM-kisojen videoklipit, kuten jokaisen ottelun maalikoosteet ja puhuttavimmat tilanteet. Lisäksi kaikki kokonaiset ottelutallenteet, koostelähetykset ja kisoja taustoittavat tv-ohjelmat (esimerkiksi Kohti MM-kisoja -sarjan jaksot) löytyvät tästä osiosta.

Tulospalvelu

Tulospalvelu sivulla on koko turnauksen kattava tulospalvelu, joka palvelee niin ennen otteluita, otteluiden aikana kuin niiden jälkeenkin. Klikkaamalla tai napauttamalla matsin tilannetta/tulosta saa lisätietoa jokaisen pelin tapahtumista.

Lohkot ja sarjataulukko

Kuka on menossa jatkoon A-lohkosta? Entä mikä tilanne on kutkuttavassa F-lohkossa? Kaikkien lohkojen tilanteet selviävät nimensä mukaan lohkot ja sarjataulukot -sivulta. Sarjataulukon rivit ovat pelatut ottelut, voitot, tasapelit, tappiot, tehdyt maalit, päästetyt maalit, maaliero ja pisteet. Viimeinen sarake kertoo joukkueen kuntokäyrästä, eli onko joukkueelle tullut taulukossa nousua vai laskua.

MM-futisohjekuva 3

Tilastot

Montako maalia Marta on tehnyt? Johtaako hän maalipörssiä? Entä kenellä on eniten keltaisia kortteja? Se, ja todella paljon kiinnostavaa numerofaktaa löytyy tilastot-sivulta.

Lue lisää:

Tämä nainen rikkoi jalkapallon lasikaton: Ranskalaistähti valmensi historiallisesti miehiä huipputasolla ja turhautui typeriin kysymyksiin – nyt rentoutuneena tähtäimessä MM-kulta kotikisoissa

Tiesitkö, että jalkapallon säännöt muuttuivat? Tuoreet viilaukset näkyvät jo naisten MM-kisoissa

Huomiota herättävä mainoskasvo, tuntemattomia timantteja ja mysteerikuntoinen kaikkien aikojen paras – seuraa näitä tähtiä MM-kisoissa

Jännittävä Suomi-kytkös, jättiläinen vastaan pikkusisko ja todellinen huippuilta – nämä MM-kisojen ottelut sinun kannattaa katsoa

Onnistuuko perinteinen alisuorittaja haastamaan kiistattoman ykkössuosikin? Asiantuntijat kertovat MM-jalkapallon ennakkosuosikit ja yllättäjäehdokkaat

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat