Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Lassi Etelätalo kiskaisi kasikymppisen ensi kertaa sitten ennätyskesän 2014 – myös Toni Kuusela ylitti 80 metriä

Trinidadin Keshorn Walcott voitti keihäskisan Virroilla kesän parhaallaan 84,81.

yleisurheilu
Lassi Etelätalo
Lassi Etelätalo heitti torstaina parhaan tuloksensa viiteen vuoteen. Kuva toukokuulta 2019, jolloin Etelätalo avasi kautensa Vantaalla.Mikko Stig / Lehtikuva

Keihäänheittäjä Lassi Etelätalo palasi kahdeksankymmenen metrin heittäjäksi torstaina, kun hän rykäisi lukemat 81,95 Virroilla.

Samassa kisassa Toni Kuusela ylitti 80 metriä ensi kertaa urallaan. 25-vuotiaan uusi ennätys kirjataan lukemiin 80,85.

Suomessa paljon kilpaileva olympiavoittaja, Trinidadin Keshorn Walcott, voitti kilpailun kauden parhaallaan 84,81. Etelätalo oli toinen ja Kuusela kolmas.

Erityisesti Etelätalon tulos on ilahduttava, sillä viimeksi hän ylitti 80 metriä kesällä 2014. Silloin syntyi ennätys 84,98.

Läpimurtokesän jälkeen Etelätalo ei kilpaillut lainkaan vuonna 2015 ja heitti vain yhdessä kisassa vuonna 2016. Viime kesänä hän heitti kolmessa kisassa 78-metrisen.

Etelätalo, 31, on kärsinyt viime vuosina kyynärpää- ja nilkkavammoista. Nyt takana on onnistunut harjoituskausi, ja hyvää tulosta sopi harjoitusten perusteella jo odottaa.

Lähes 82-metrinen heitto Virroilla ei Etelätalon mukaan ollut huippusuoritus.

– Kyllä siihen jäi parannettavaa. Heitto pyöri vähän paikallaan, enkä päässyt siinä iskemään eteenpäin ihan niin hyvin kuin halusin. Se on ollut minun vahvuus, Etelätalo sanoi tiedotteessa.

Tulosraja syksyllä Dohassa kilpailtaviin yleisurheilun MM-kisoihin on 83.00. Etelätaloa pidemmälle tällä kaudella on heittänyt vain Oliver Helander (82,17).

Kuusela
Toni Kuusela kilpaili viime syksynä Suomi-Ruotsi-maaottelussa.Jussi Saarinen / AOP

Toni Kuusela paransi kisassa ennätystään kahdesti. Hän oli vähällä rikkoa 80 metriä jo avauskierroksella, kun keppi kantoi 79,86. Kolmannella kierroksella hän täräytti metrin pidemmälle, 80,85.

– Oli hyvä fiilis. Kroppa tuntui erittäin hyvältä, ja tuohon tulokseen jäi vielä varaa, mikä ei haittaa ollenkaan, Kuusela iloitsi.

Tukijalan nilkkavamman kanssa viime vuodet paininut Kuusela on saanut vaivan kuriin ja parantanut alkukaudella ennätystään lähes kahdella ja puolella metrillä viime vuodesta.

Lue myös:

Kommentti: Annimari Kortteen superjuoksu sinetöi vallanvaihdon suomalaisessa yleisurheilussa – historiallinen temppu on lähempänä kuin koskaan

Taika Koilahti avasi kautensa lennokkaasti Lahden myötätuulessa – virolainen nakkasi keihään kahdeksan metriä muita pidemmälle

HKV:n keihäslupaus Topias Laine kiskaisi ennätyksensä

Annimari Kortteen käsittämätön ennätysparannus yllätti asiantuntijan jokaisella mittarilla: "En ihan tuollaista paukkua odottanut"

Lähteet: Suomen urheiluliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat