Naisgolfarit kisaavat tiukasti Tokion olympialaisten paikoista: ”Tärkeää on, että Suomelle saadaan kaksi paikkaa”

Golfareilla on vuoden verran aikaa ansaita pisteitä kilpailuista ja nostaa sijoitustaan olympiarankingissa.

golf
Sanna Nuutinen Ursula Wikström
Sanna Nuutinen ja Ursula Wikström Messilässä.Janne Tarmio

Suomen golfin ykkösnaisen Ursula Wikströmin kautta värittää olympiapaikan tavoittelu. Vuonna 2016 Rio de Janeiron kesäolympialaisten jaettu 44. sija jätti Wikströmin janoamaan parempia tuloksia.

– Minulle on ollut heti Rion jälkeen selvä, että haluan pelata Tokiossa ja ainakin sinne asti jatkaa uraa. Haluan lähteä sinne taistelemaan, toivottavasti pystyn taistelemaan mitaleista, sanoo Wikström.

Tällä hetkellä Suomen toisessa olympiapaikassa on kiinni Riossakin kilpaillut Noora Komulainen. Kamppailu Suomen edustuksesta on kuitenkin kova. Maailmanlistalla Sanna Nuutinen ja Krista Bakker ovat aivan Komulaisen kannoilla.

– Minulla on selvät tulevaisuuden suunnitelmat ja kehityskohdat jokaisella pelin osa-alueella. Noudatan niitä nöyrästi, teen sitä omaa juttua ja uskon, että sillä päästään. Tämä on siitä kiva laji, ettei tässä taistella kuin kenttää ja itseään vastaan. Luottaa vaan siihen omaan prosessiin ja tekee, mitä pystyy, kertoo Nuutinen.

Toisin kuin huippupelaajia vilisevissä major-kiertueen osakilpailuissa, olympialaisissa asetetut maakiintiöt antavat mahdollisuuden pärjätä myös pienemmille maille.

– Maakohtaisesti siellä on käytännössä kaksi paikkaa. Silloin naisten puolen mahtimailla, Etelä-Korealla, USA:lla ja Japanilla, joilla on maailman rankingilla paljon pelaajia, ei ole niin paljon edustajia olympialaisissa, taustoittaa Suomen golfliiton kilpaurheilupäällikkö Juha Juvonen.

Tutustumisreissu Tokion olosuhteisiin

Ranking-pisteitä on mahdollista kerätä vielä ainakin kymmenessä Euroopan ammattilaiskiertueen kilpailuissa, joita suomalaiset kiertävät ahkerasti. Seuraava LET-osakilpailu käydään Thaimaassa juhannuksena. Sieltä tämän hetken olympiaehdokkaat Wikström ja Komulainen sekä naisten valmentaja Petteri Nykky matkaavat Tokioon kartoittamaan kilpailuolosuhteita.

– Lähdetään katsomaan, jos päästään ainakin kierros pelaamaan sinne kentälle. Nähdään, millainen se kenttä on, millaiset olosuhteet, millaista lyöntivalikkoa kenttä vaatii, kertoo Wikström.

Tokion kisojen golfkenttä on puolentoista tunnin matkan päässä olympiakylästä, joten paikan päällä on hyvä käydä selvittämässä, miten matkat vaikuttavat harjoitteluun ja missä kannattaa majoittua ensi vuonna.

Olympialaisiin pääsee 60 naisgolfaajaa. Golfin lopullinen olympiaranking vahvistetaan ensi vuoden kesäkuussa. Sen jälkeen Suomen olympiakomitea valitsee Tokioon lähtevät urheilijat.

– Toivottavasti menee tiukaksi kilpailuksi, ja kaikki suomalaiset tytöt pelaavat hyvin. Tärkeää on, että Suomelle saadaan kaksi paikkaa, sanoo Wikström.

Lue myös:

Pallo totteli Ursula Wikströmiä Jordanian sekakisan päätöskierroksella

Suomen golfnaiset hyytyivät päätöskierroksella – "Mikään ei toiminut tänään"

Noora Komulainen avasi vakuuttavasti Australiassa – rentoutunut golffari on vain lyönnin päässä kärjestä

Wikström ja Bakker golfasivat hyville sijoituksille Australiassa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat