1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NHL

St. Louis nujersi Bostonin, sarja katkolla maanantaiaamuna

Bostonin Tuukka Rask oli torstaina kentän toiseksi paras maalivahti. Katso viidennen finaalin maalikooste kuvaa klikkaamalla.

Ryan O'Reilly kuvassa

BOSTON. St. Louis Blues voitti torstaina viidennen Stanley Cupin finaaliottelun Bostonissa lukemin 2–1. Voiton myötä se johtaa ottelusarjaa Tuukka Raskin edustamaa Bruinsia vastaan voitoin 3–2. St. Louis pääsee näin ollen yrittämään sarjan katkaisua kotikentällään Suomen aikaa maanantaiaamuna.

Stanley Cup-voitto olisi Bluesin seurahistorian ensimmäinen.

Bostonin viidennessä ottelussa intensiteetti oli etenkin ottelun alussa huimalla tasolla, sillä molempien joukkueiden luistin sekä peli kulkivat mallikkaasti. Neljännessä ottelussa pahasti jalkoihin jäänyt Boston oli kuitenkin alussa selkeästi hallitsevampi osapuoli. Kahdeksan minuutin kohdalla laukaukset olivat Bostonin eduksi tylysti 11–2.

Torstai-ilta Bostonissa oli kuitenkin maalivahtien, sillä mikään ei tuntunut yllättävän Tuukka Raskia tai Jordan Binningtonia.

Etenkin seitsemäntoista kertaa avauserässä torjunut Binnington oli ottelussa huimassa iskussa. Boston loi varsinkin avauserässä useamman laadukkaan maalipaikan, mutta maaliin asti kiekko ei mennyt mistään, tuurikin tuntui olevan maalipuiden kautta viidennessä ottelussa kanadalaisvahdin puolella. Binnington torjui lopulta peräti 38 kertaa.

Eikä ottelussa 19 kertaa torjunut Raskikaan huonosti pelannut.

Vaikka laukaukset olivat avauserän puolessavälissä 11–4 kotijoukkueen eduksi, Rask oli joutunut venymään jo kolmeen tärkeään pelastukseen laatupaikoista. Etenkin Tyler Bozakin lähietäisyydeltä suoraan syötöstä tulleeseen laukaukseen savonlinnalainen teki erinomaisen torjunnan.

Punalampun sytytti lopulta ensimmäisenä vierasjoukkueen Ryan O’Reilly, joka ratkaisi Bluesille myös sarjan neljännen ottelun. Kanadalaishyökkääjä siirsi kiekon näyttävästi rystyltä yläkulmaan Zach Sandfordin fantastisen esityön jälkeen.

Tämän jälkeen Blues iski luukut kiinni.

Bostonin ylivoima tökkii

Vaikka Boston vei laukaukset nimiinsä ottelussa selkeästi, se joutui pyörimään valtaosan ajasta niin sanotusti pelin ulkopuolella. St. Louisin erittäin tiivis viisikko puolusti tässäkin ottelussa keskustaa loistavasti. Ylivoimamahdollisuuksiakin löystyneen tuomarilinjan kautta kotijoukkueelle tarjoutui ainoastaan kolme.

Boston, joka teki sarjan kolmessa ensimmäisessä ottelussa kuusi ylivoimaosumaa, ei ole tehnyt kahteen viime otteluun yhtäkään.

Ottelun pisti lopulta pakettiin Blues-hyökkääjä David Perron hyvin kyseenalaisen tilanteen jälkeen. Vierasjoukkueen 2–0-johtomaalia edelsi Tyler Bozakin selkeä kampitus Bostonin Noel Acciariin. Maalin jälkeen tilanteesta tulistunut kotiyleisö alkoi heitellä tavaraa jäälle.

Bostonin illan ainokaisen teki kolmannen erän lopulla Jake DeBrusk.

Boston on tappion myötä sunnuntaina St. Louisissa pakkovoiton edessä. Se ei toki ole tässä tilanteessa ensimmäistä kertaa tänä keväänä. Se oli avauskierroksella Torontoa vastaan samalla tavalla tappiolla sarjassa 2–3. Toisella kierroksella se oli tappiolla Columbusta vastaan voitoin 1–2.

St. Louis sen sijaan johti sekä Winnipegiä että San Josea vastaan sarjoja 3–2 ja pisti ne molemmat poikki ensimmäisellä yrittämällä.

Videon kuvalähde: Viasat.

Lue lisää:

Räikeä tuomarivirhe jäi harmittamaan Bostonia: "Olihan se nyt selvä!"

Stanley Cup -finaalien ennakkoasetelma on heittänyt häränpyllyä, mutta Tuukka Rask juo jo kopin seinällä samppanjaa – ylimieliseltä vaikuttava teko kertoo Bostonin vahvuudesta