Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Räikeä tuomarivirhe jäi harmittamaan Bostonia: "Olihan se nyt selvä!"

Tuomaripeli on nousemassa kuumaksi aiheeksi Stanley Cupin loppuotteluissa.

NHL
David Perron juhlii kuvassa
David Perronin maali kuumensi tunteita Bostonissa. Getty Images

BOSTON. Totuutta on vaikea päästä karkuun: St. Louisin voittomaalia edelsi karmiva tuomarivirhe. Tyler Bozak kamppasi Boston-hyökkääjä Noel Acciarin Bruinsin maalinkulmalla, mutta vihellystä ei kuulunut. Muutamaa sekuntia myöhemmin St. Louisin David Perron siirsi kiekon ohi Tuukka Raskin muuttaen lukemat 0–2:een.

Osuma jäi ottelun voittomaaliksi.

Raskia kysymys siitä, oliko tilanne hänen mielestään selvä jäähy, ei juurikaan naurattanut.

– Oliko sinun mielestä, Rask heitti kysymyksen takaisin turhautunut virne huulillaan.

Oli.

– Olihan se nyt ihan selvä. Harmittaa, että se tulee viimeisessä erässä tuollaiseen paikkaan ja vielä yhden maalin pelissä. Se siinä ehkä syö eniten. Mutta ei siitä nyt enää auta valittaa, Rask jatkoi.

Dynamiikka tuomaroinnin ympärillä tuntuu muutenkin muuttuneen sarjan edetessä. Kun vielä kolmosottelussa sääntöjen rajamailla jatkuvasti pelaavalle St. Louisille vihellettiin seitsemän rangaistusta, nyt raitapaitojen pilli tuntuu olevan syvällä taskussa.

"Musta silmä NHL:lle"

Katsoo viimeistä paria ottelua mistä kulmasta tahansa, Boston on ollut häviävänä osapuolena, mitä viheltämättä jääneisiin jäähyihin tulee. Torstaina Acciarin kampituksen lisäksi muun muassa Zack Sandford selvisi jäähyttä taklattuaan Boston-puolustaja Torey Krugia päähän.

Bruins-luotsi Bruce Cassidy ei ollut ottelun jälkeen tyytyväinen.

– Linja on muuttunut täysin kolmosottelun jälkeen, Cassidy pauhasi viitaten St. Louis-valmentaja Craig Beruben tuolloin tuomareiden suuntaan esittämään kritiikkiin.

– Viheltämättä jäänyt kampitus oli hirvittävä virhe. Se oli musta silmä NHL:lle, Cassidy jatkoi.

Rask oli samoilla linjoilla.

– Voi se olla tosiaan niin, että pilli on hieman mennyt taskuun. Tai ainakin tuntuu, että se linja ei ole ihan tasapuolinen. Joskus vihelletään kevyistä ja sitten jää ihan selvät viheltämättä, minkä jälkeen se menee helposti paikkailuksi. En minä sitten tiedä, kai he kuitenkin parhaansa yrittävät.

Kokemus auttaa kovassa paikassa?

Boston on torstain tappion jälkeen sunnuntaina vieraskaukalossa kovassa paikassa. Tappio tarkoittaisi himoitun jääkiekkopokaalin karkaamista keskilänteen. Toisaalta Bruins ei ole kovassa marinadissa ensimmäistä tänä keväänä. Avauskierroksella Torontoa vastaan se hävisi samalla tavalla viidennen ottelun kotonaan joutuen Torontoon 2–3-tappioasemassa.

Toisella kierroksella Columbusta vastaan se pelasi vieraskaukalossa 1–2-tappioasemassa erittäin kriittisessä ottelussa.

Rask oli kirvelevän tappion jälkeen yllättävänkin rento ja hyväntuulinen, mikä varmasti viestii kaiken kokeneen joukkueen lähestymistavasta tilanteeseen laajemminkin. Boston ei mennyt torstain tappiosta paniikkiin.

– Turha sitä on alkaa sen enempää jännittää, se on nyt voitto tai ei mitään. Nyt pitää vain laittaa sunnuntaina parasta pöytään. Menemme sinne ja pyrimme pelaamaan sarjan parhaan pelimme ja olemaan sitä kautta vielä elossa yhden päivän, Rask linjasi.

Vain maalit puuttuivat

Ei Boston torstaina erityisen huonosti pelannut, vaikka se ottelun hävisikin. Sen kiekollinen pelaaminen oli edelliseen otteluun verrattuna selkeästi nopeampaa, ja se hallitsikin peliä monin paikoin. Parhaille maalintekopaikoille pääsy vaatii kuitenkin edelleen suoraviivaisempaa otetta.

Lisäksi Bostonin avainpelaajat ovat vieläkin vahvassa unessa.

Patrice Bergeron, Brad Marchand ja David Pastrnak, etunenässä, ovat pelaajia, joiden on alettava johtamaan joukkojaan edestä, mikäli Boston meinaa vielä taistella Lord Stanley pokaalista. Ei voi olla niin, että ottelusta toiseen Bostonin maalintekijät tulevat pohjaketjuista samaan aikaan, kun Bluesin kärkipelaajat kantavat hienolla tavalla vastuunsa myös tulospuolella.

– Pelasimme tänään kiekolla paremmin ja saimme laukauksia, mutta ytimeen on edelleen vaikea päästä ja sehän on St. Louisin vahvuus. Meidän on vain saatava se ensimmäinen laukaus läpi ja sitten päästävä irtokiekoille. Kyllä me tänään hyvin kuitenkin painettiin, Rask kiitteli.

Rask torjui ottelussa 19 kertaa.

Sarjan kuudes ottelu pelataan Suomen aikaa maanantaiaamuna St. Louisin kotiareenalla.

Lue lisää:

St. Louis nujersi Bostonin, sarja katkolla maanantaiaamuna

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat