Suora

  • Painin MM, naisten paini

KPV joutuu etsimään uuden päävalmentajan – suunnitelmista ei hiiskuta vielä mitään

Liigalisenssin koulutusvaatimuksista tingitään nykyään harvoin.

Veikkausliiga
Simo Roiha, KPV
Kokkolan Pallo-Veikot joutuu etsimään uuden vastuuvalmentajan 60 päivän sisällä. Vetovastuuseen nousseella Niko Kalliokoskella ei ole Veikkausliigan edellyttämää UEFA Pro -lisenssiä. Matti Raivio/AOP

Veikkausliigaan noussut Kokkolan Pallo-Veikot joutuu etsimään lähiviikkoina uuden vastuuvalmentajan. Kakkosvalmentajan paikalta vetovastuuseen nousseella Niko Kalliokoskella ei ole lisenssin edellyttämää UEFA Pro -lisenssiä.

KPV irtisanoi joukkueen liigaan nostaneen Jarmo Korhosen yhdeksän voitottoman pelin putken jälkeen viime viikolla. Kalliokosken johdolla joukkue otti ensimmäisen voittonsa liigassa.

Nyt seuralla on 60 päivää aikaa etsiä koulutusvaatimukset täyttävä päävalmentaja. Aikaa on siis runsaasti, mutta Palloliiton seuralisenssiyksikkö on jo muistuttanut KPV:tä asiasta sähköpostitse.

KPV:ssä suunnitelmista ollaan vaitonaisia, sillä joukkueelle ja valmennukselle halutaan antaa pelirauha. Joukkueen pääomistaja Matti Laitinen kommentoi kuitenkin, että peli näytti viimeksi hyvältä, ja järkevintä olisi jatkaa paikallisen valmentajan johdolla, jos homma toimii.

Koulutus ei ehdi, poikkeukset ovat tiukassa

Kalliokoskelta kuitenkin puuttuu Veikkausliigalisenssin edellyttämä koulutus. Koulutuksen jo aloittanut ja sen siis tänä vuonna suorittava valmentaja olisi liigalisenssimääräysten mukaan samalla viivalla koulutuksen jo läpäisseiden kanssa. Tässä vaiheessa yli vuoden kestävään koulutukseen ei kuitenkin ehdi hakeutua.

Veikkausliigan lisenssimääräysten mukaan lisenssin myöntäjä voi myös myöntää poikkeuksia vaatimuksesta. Näitä ei ole Palloliiton seuralisenssipäällikön Mikko Aitkosken mukaan kuitenkaan viime vuosina myönnetty tilanteissa, joissa valmentaja on irtisanottu.

Poikkeuskohtaa voisi soveltaa esimerkiksi silloin, jos vastuuvalmentaja joutuu olemaan pidempään sivussa sairauden tai tapaturman takia. Siirtymäaikaa voitaisiin myös jatkaa, jos kausi olisi aivan lopuillaan.

Koulutusvaatimusten täyttymisestä tingitäänkin harvoin. Esimerkiksi viime kaudella PS Kemi joutui etsimään uuden, koulutusvaatimuksen täyttävän valmentajan vastaavassa tilanteessa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat