Suora

  • Uinnin MM, aamun kilpailut
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM

Nadal ei jättänyt Federerille mahdollisuuksia – espanjalainen hakee jo 12. mestaruutta Roland Garros'lla

Sveitsin Roger Federerin ja Espanjan Rafael Nadalin 39. kohtaaminen ei noussut klassikko-otteluiden tasolle. Nadal jyräsi Ranskan avointen loppuotteluun.

tennis
Rafael Nadal (oik.) kukisti jo 14. kerran Roger Federerin massakentällä.
Rafael Nadal (oik.) kukisti jo 14. kerran Roger Federerin massakentällä.Getty Images

Rafael Nadal puolustaa viime vuoden tenniksen Ranskan avoimen tennisturnauksen voittoaan sunnuntaisessa loppuottelussa. Nadal voitti tuulisissa olosuhteissa pelatussa välieräottelussa Roger Federerin 6–3, 6–4, 6–2. Nadal ei ole koskaan hävinnyt Grand Slamissa välieräottelua – eikä finaalia – massakentällä.

Ottelu oli kaksikolle jo 39. kohtaaminen, ja Nadal on voittanut näistä nyt 24. Massalla he ovat pelanneet nyt 16 ottelua ja Federer on pystynyt voittamaan niistä ainoastaan kaksi, viimeksi vuonna 2009 Madridissa. Roland Garros’lla saldo on 6–0 Nadalin hyväksi. Se, että Federer sai voitettua ainoastaan yhdeksän peliä, on sveitsiläisen suurin tappio Grand Slamissa sitten vuoden 2008 ottelun, jolloin hän onnistui nappaamaan Nadalilta ainoastaan neljä peliä.

Myös perjantaisessa välieräottelussa 37-vuotias Federer oli aseeton 33-vuotiasta Nadalia vastaan. Espanjalainen näytti ottelun suunnan murtamalla heti Federerin ensimmäisen syötön, ja vaikka sveitsiläinen taistelikin ajoittain tiukasti massakenttien kuningasta vastaan, lipesi ottelu toisen erän lopussa lopullisesti Nadalille.

Kolmannessa erässä Nadal sai Federeristä henkisen yliotteen ja sveitsiläinen teki lukuisia helppoja virheitä. Nadal mursi Federerin kaksi syöttöä ja eteni vakuuttavasti finaaliin. Ottelu kesti kaksi tuntia ja 25 minuuttia.

– On uskomatonta pelata Rogeria vastaan täällä. Onnittelut hänelle – olla tuolla tasolla 37-vuotiaana, se on uskomatonta. On aina ilo pelata häntä vastaan, mutta on aina vaikeaa pelata häntä vastaan, Nadal kiitteli.

Nadal on voittanut Ranskan avointen tennisturnauksen peräti 11 kertaa. Hän saa finaalissa vastaansa joko Serbian Novak Djokovicin tai Itävallan Dominic Thiemin.

Lue myös:

Ensikertalaiset valloittivat naisten finaalin Ranskan avoimissa

Voiko Federer voittaa massakenttien kuninkaan? “Ehkä tulee uskomaton tuuli, sade, kymmenen päivän viivästys”

Djokovic ei antanut armoa Zvereville – saksalaisella oli hetkensä avauserän lopussa, mutta ottelu kääntyi täydellisesti

Lähteet: AFP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat