Suora

  • Uinnin MM, aamun kilpailut
  • Uinnin MM

Ranskan avointen järjestäjille sataa kritiikkiä: "Häpeällistä"

Ranskan avointen järjestäjät saivat perjantaina osakseen täyslaidallisen arvostelua päätöksestään siirtää naisten välieräottelut pienemmille sivukentille Roland Garrosin tennispyhätössä.

tennis
Marketa Vondrousovan (oik.) ja Johanna Kontan välinen välieräottelu pelattiin huomattavasti pienemmällä stadionilla, mitä alun perin oli suunnitelmissa.
Marketa Vondrousovan (oik.) ja Johanna Kontan välinen välieräottelu pelattiin huomattavasti pienemmällä stadionilla, mitä alun perin oli suunnitelmissa.Getty Images

Alun perin naisten välieräkamppailut oli tarkoitus pelata 15 000 katsojan Philippe Chatrier -areenalla, mutta sateiden vuoksi viivästynyt aikataulu sai järjestäjät muuttamaan suunnitelmia.

Niinpä Ashleigh Barty ja Amanda Anisimova pelasivat 10 000 katsojaa vetävällä Suzanne Lenglen -kentällä, ja 5 000 katsojan Simonne Mathieulle sijoitettiin Marketa Vondrousovan ja Johanna Kontan välierä. Ottelut alkoivat aamupäivällä kello 11 paikallista aikaa, jolloin katsomot olivat puolillaan. Alkuperäisen ohjelman mukaan välierät piti pelata pääareenalla jo torstaina.

Päätöstä sivukentillä pelaamisesta perusteltiin sillä, että myös perjantaiksi ennustettiin sateita. Neljän välieräottelun pelaaminen Chartierilla olisi ollut riski, ja sinne oli myyty erillisiä lippuja miesten välieräotteluihin.

Brittipelaaja Konta oli yksi päätöksestä tuohtuneista.

– Minun hommani on tulla tänne viihdyttämään yleisöä, ja uskon tehneeni niin. Jos järjestäjien mielestä se ei ole esilletuomisen ja juhlimisen arvoista, niin keskustelua on käytävä heidän kanssaan, ei minun.

Naisten WTA-kiertueen päällikkö Steve Simon piti siirtoa "epäreiluna ja epäsopivana". Entisen huippupelaajan Amelie Mauresmon sanavalinta oli vielä rajumpi. Ranskalaisen mielestä järjestäjien päätös oli "häpeällinen".

Lue myös:

Djokovicin ja Thiemin välinen välierä keskeytettiin – ottelu pelataan loppuun lauantaina

Nadal ei jättänyt Federerille mahdollisuuksia – espanjalainen hakee jo 12. mestaruutta Roland Garros'lla

Ensikertalaiset valloittivat naisten finaalin Ranskan avoimissa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat