Suora

  • Urheiluruutu

Ferrarit jättivät Bottaksen taakseen, Hamilton teki harvinaisen virheen

Lewis Hamilton törmäsi muuriin ja joutui sivuun kesken perjantain F1-harjoitusten.

Formula 1
Valtteri Bottas kuvassa
Valtteri Bottas testasi vauhtiaan Montrealin F1-harjoituksissa. Getty Images

Mercedeksen Valtteri Bottas oli tyytyväinen harjoituspäiväänsä Kanadan Montrealissa, vaikka Ferrarit pitivätkin kovinta vauhtia iltapäivän harjoitusjaksolla. Bottas oli kolmanneksi nopein ja jäi päivän nopeimman ajan kellottaneesta Charles Leclercistä 0,134 sekuntia.

Leclerc oli 0,074 sekuntia nopeampi kuin Ferrari-tallitoverinsa Sebastian Vettel.

Bottas oli ollut aamun harjoitusjaksolla toiseksi nopein tallitoverinsa Lewis Hamiltonin perässä. Iltapäivällä vauhti parani odotetusti, kun vain kerran vuodessa käytettävä Montrealin rata alkoi siistiytyä pölystä.

– Rata on aina hyvin pölyinen alussa ja paranee koko ajan, joten pito täytyy löytää askel askeleelta. Pidän siitä tässä radassa, että joka kerta se tuntuu vähän erilaiselta ja tuntuma täytyy aina löytää uudelleen, Bottas kertoi.

– Auton tasapaino ei ole vielä mitenkään loistava, etenkään niiden muutosten jälkeen joita teimme toiseen harjoitusjaksoon. Siitä tuli vaikeampi ajaa mutta se tuntui myös vähän nopeammalta.

MM-sarjassa toisena oleva Bottas sai Montrealissa käyttöönsä Mercedeksen päivitetyn moottoriversion ja sanoi tunteneensa pienen teholisäyksen. Hän kertoi auton tuntuvan hyvältä sekä pitkissä että lyhyissä vedoissa ja ennakoi tasaista kamppailua Ferrarin kanssa.

- Auto tuntuu vahvalta, mutta Ferrari oli supernopea suorilla. Huomisesta tulee tasainen.

Hamiltonille kävi köpelösti

Bottaksen tallitoveri, MM-sarjaa johtava Hamilton teki iltapäivällä harvinaisen virheen. Hän menetti autonsa peräpään hallinnan radan keskiosan shikaanin ulostulossa ja kolhi takarengastaan muuriin. Britti sai nilkutettua varikolle, mutta vietti sen jälkeen harjoitusten loppuosan siellä tallin korjatessa hänen autoaan.

– En muista milloin viimeksi menetin kokonaisen session. Ei ole kivaa katsoa harjoituksia varikkopilttuusta käsin, tuntuu siltä kuin istuisi rehtorin työhuoneessa ja toivoisi pääsevänsä takaisin luokkaan, Hamilton kertoi tiedotteessa.

– Se oli puhdas virhe, ajoin useampia kierroksia keskikovalla renkaalla ja yritin löytää äärirajoja. Menin vähän yli, peräpää lähti alta ysimutkassa ja luisuin pitkän aikaa toivoen, etten osuisi seinään. Mutta sellaista sattuu.

Räikkösellä vaisumpi iltapäivä

Alfa Romeon Kimi Räikkönen säväytti ensimmäisissä harjoituksissa ja oli kuudes, mutta päivän toiset harjoitukset eivät sujuneet suomalaiskonkarilta yhtä vauhdikkaasti. Räikkönen jäi 16:nneksi, ja eroa kärkeen kertyi yli 1,3 sekuntia.

– Tämä oli pieni pettymys. Kierrosajat ovat hyvin lähellä toisiaan, jos olisimme hieman nopeampia, olisimme paljon ylempänä. Katsomme mitä voimme tehdä huomenna, toivottavasti löydämme lisää vauhtia, Räikkönen totesi.

Red Bullin vauhti jäi perjantaina hieman piiloon, sillä Max Verstappenin veto pehmeillä renkailla meni pieleen, kun tallitoveri Pierre Gasly hidasti häntä viimeisessä shikaanissa. Gasly ja Verstappen päätyivät sijoille 12 ja 13.

Lue lisää:

Räikkösen vauhti ei riittänyt enää toisissa harjoituksissa – Hamilton törmäsi seinään

Räikkönen säväytti kuudenneksi Montrealin ensimmäisissä harjoituksissa – Hamilton ja Bottas pitivät kovinta vauhtia

Bottas yrittää jatkaa Montrealin menestysputkeaan – "Minulla riittää vauhtia, enkä ole peloissani mistään"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat