1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NBA

Toronto enää voiton päässä historiallisesta mestaruudesta

Toronto juhli jo kolmatta voittoaan Golden Statesta koripallon NBA-finaaleissa.

Kawhi Leonard ja Stephen Curry kamppailivat neljännessä NBA-finaalissa. Kuva: Getty Images

Toronto Raptors venytti johtonsa Golden State Warriorsista jo 3–1:een NBA-koripalloliigan finaaleissa. Toronto haki hallitsevasta mestarista vierasvoiton pistein 105–92.

Toronto on enää voiton päässä ensimmäisestä NBA-mestaruudestaan. Toronton paras korintekijä oli jälleen kerran Kawhi Leonard, joka takoi 36 pistettä.

– Meidän on vain oltava kärsivällisiä, pelattava keskittyneesti ja valmiina puolustamaan sekä tekemään joitakin osumia. Niin kauan kuin voitamme, olen tyytyväinen, Leonard kommentoi.

Golden Staten paras pistemies oli Klay Thompson 28 pisteellä. Thompson palasi parketille oltuaan edellisen ottelun sivussa takareiden venähdyksen takia. Stephen Curry upotti 27 pistettä. Warriorsin kokoonpanosta puuttui edelleen pitkään pohjettaan potenut Kevin Durant.

NBA-mestaruus on katkolla Toronton kotikentällä pelattavassa viidennessä finaaliottelussa. Ottelu pelataan Suomen aikaa varhain tiistaiaamuna.

NBA-finaalihistoriassa on vain kerran nähty nousu 1–3-tappiolta mestariksi. Sen teki Cleveland vuonna 2016, juurikin Warriorsia vastaan.

– Ei tuo pelota. Otamme tämän haasteena, Warriors-valmentaja Steve Kerr vakuutteli.

Lue lisää:

Supertähti Curry nakutti peräti 47 pistettä, mutta Toronto siirtyi silti johtoon NBA-finaaleissa