Thiem näytti Roland Garros'lla luonnettaan ja puristi finaaliin uuvuttavassa ottelussa – turhautunut Djokovic taipui yli 4 tuntia kestäneessä trillerissä

Dominic Thiem savusti ulos maailmanlistan ykkösen Novak Djokovicin Ranskan avointen välierissä. Thiem kohtaa sunnuntaina finaalissa Rafael Nadalin.

Ranskan avoin tennisturnaus
Dominic Thiem
Dominic Thiem oli Ranskan avointen finaalissa myös vuosi sitten.Getty Images

Dominic Thiem sai nujerrettua tenniksen maailmanlistan ykkösen Novak Djokovicin Ranskan avointen välierässä. 25-vuotiaan Thiemin pää kesti kovassa paikassa ja yli neljä tuntia kestänyt välieräkamppailu meni itävaltalaiselle erin 3–2 (6–2, 3–6, 7–5, 5–7, 7–5.) Thiem kohtaa sunnuntaina Ranskan avointen finaalissa Rafael Nadalin. Kaksikko kohtasi finaalissa myös vuosi sitten.

Neljänneksi sijoitettu Thiem jatkoi lauantaina Roland Garros'lla siitä, mihin perjantaina jäi. Välierä alkoi jo eilen, mutta se keskeytettiin sateen takia kolmannessa erässä, joka oli silloin tilanteessa 3–1 Thiemille. Edeltävät kaksi erää olivat menneet tasan 1–1. Myös lauantaina sade kiusasi ottelua.

Ottelu alkoi lauantaina kolmannesta erästä, jossa Djokovic otti kiinni perjantaina menettämäänsä eroa. Thiem mursi kuitenkin Djokovicin syötön 6–5-tilanteessa, ja vei lopulta erän 7–5. Tämän jälkeen serbialainen kävi eilisen tapaan jälleen tuittuilemassa ottelun tuomarille.

Neljännessä erässä molemmat mursivat vuoron perään toistensa syöttöjä. Kun ottelua oli pelattu 3 tuntia, Djokovic sai murrettua Thiemin syötön 5–5-tilanteessa. Djokovic hoiteli neljännen erän 7–5.

Neljännen erän lopussa Thiem oli tehnyt kaksinkertaisen määrän helppoja virheitä turnauksen muihin otteluihin verrattuna.

Thiemillä oli ratkaisun avaimet käsissään ottelun viidennessä erässä, kun hän mursi Djokovicin syötön, ja eteni varman tuntuiseen 4–1-johtoon. Ottelu kuitenkin keskeytettiin taas sadekuuron takia noin tunniksi.

Pressusulkeisten jälkeen Djokovic sai pidettyä syöttönsä ja mursi heti perään Thiemin syötön. Äärimmäisen tasaisessa ottelussa Thiem mursi jälleen Djokovicin syötön, ja oli näin pelin päässä voitosta.

Thiemillä oli kaksi ottelupalloa, mutta Djokovicin hermot pysyivät kasassa ja serbialainen kavensi ensin 5–4:ään ja nousi tasoihin 5–5:een. Thiem piti kuitenkin syöttönsä ja iski tilanteeksi 6–5. 15-kertainen Grand Slam -voittaja ei enää tästä noussut, ja Thiem voitti viidennen erän luvuin 7–5 ja koko ottelun 3–2.

Ottelu kesti 4 tuntia ja 13 minuuttia.

Kaksikko oli kohdannut tätä ennen kahdeksan kertaa ja Djokovic oli voittanut niistä kuusi.

– Tämä oli ällistyttävä ottelu. Tämä oli ensimmäinen viisieräinen otteluni Roland Garrosilla. Oli todella mahtavaa olla välierissä kolmen kaikkien aikojen parhaan pelaajan kanssa, Thiem hehkutti ottelun jälkeen.

Thiem suuntasi ottelun jälkeen jo katseensa kohti sunnuntaista finaalia, jossa Rafael Nadal on vastassa. Itävaltalainen nimesi välittömästi ottelun suosikin.

– Tuntuu siltä, että jokainen, joka täällä pääsee loppuotteluun, joutuu pelaamaan Rafaa vastaan. Hän on suosikki, mutta aion jälleen jättää kaiken kentälle, ja katsotaan miten käy, Thiem tuumi.

Tappion kärsinyt Djokovic jakoi ottelun jälkeen kunniaa välierävastustajalleen. Djokovic oli voittanut kolme edellistä Grand Slamia.

– Onnittelen Dominicia. Hän pelasi erinomaisesti erityisesti tärkeillä hetkillä, Djokovic sanoi.

Naisten Rankan avointen finaalia voit seurata YLE TV2:sta suorana lauantaina. Ottelun alku viivästyy miesten välierän takia.

Lisätty kello 18.16 Thiemin ja Djokovicin kommentit.

Lue myös:

Ranskan avointen järjestäjille sataa kritiikkiä: "Häpeällistä"

Djokovicin ja Thiemin välinen välierä keskeytettiin – ottelu pelataan loppuun lauantaina

Nadal ei jättänyt Federerille mahdollisuuksia – espanjalainen hakee jo 12. mestaruutta Roland Garros'lla

Ensikertalaiset valloittivat naisten finaalin Ranskan avoimissa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat