Suora

  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä Inter - Fiorentina
  • Jalkapallon Italian cup, puolivälieräottelu Inter - Fiorentina

Jalkapallon MM-kisojen ensimmäinen yllätys kävi lähellä: “Suomikin voisi olla vahva tuolla pelitavalla”

Maailmanmestariehdokas Saksan esitys oli todella valju ensimmäisessä MM-pelissään.

FIFAn jalkapallon naisten MM 2019
Kiina Saksa MM2019
Kiina puolusti matalalta, mutta hyökkäsi myös terävästi. Saksa kuitenkin vei voiton erikoistilannemaalilla.Richard Heathcote/Getty Images)

Jalkapallon MM-kisoissa toinen ottelupäivä alkoi jännittävällä Kiinan ja Saksan kamppailulla. Kestomenestyjä Saksa oli pitkään pinteessä Kiinaa vastaan. Mutta 19-vuotias lupaus Giulia Gwinn iski 66. minuutilla pallon maaliin kulmapotkun jälkitilanteesta.

Saksan peli oli matalalla puolustanutta Kiinaa vastaan hyvin staattista, eikä päässyt hirveän usein lähelle Kiinan maalia. Mestariehdokasjoukkue Saksa jätti itsestään todella vaisun kuvan.

– Tulos riitti Saksalle. Mutta olisin toivonut, että ennakkosuosikin asemassa Saksa olisi pystynyt osoittamaan pelissä enemmän variaatioita omassa pelaamisessa. Esimerkiksi parempaa pelinlukua, missä tilat ovat ja minne halutaan mennä joukkueena, Yle Urheilun asiantuntija Maiju Ruotsalainen totesi.

Tahmeissa otteissa saattoikin näkyä se, että Saksa on suhteellisen uuden päävalmentajansa Martina Voss-Tecklenburgin johdolla käyttänyt neljää eri pelijärjestelmää neljässä pelissä ennen MM-kisoja.

– Se on voinut ollut hyvä siinä mielessä, että on vaihtoehtoja pelaamiselle. Mutta nyt ei ole löytynyt omaa tapaa, mihin voidaan aina palata ja uskoa. Ainakin sellaista tapaa on ollut todella vaikea löytää tästä pelistä, Ruotsalainen sanoi.

Saksa Kiina

Kiina puolusti ottelun läpi todella tiivisti, mutta se loi myös vaarallisia paikkoja nopeilla tilanteenvaihdoillaan. Esimerkiksi Li Yang pääsi hyvin tekopaikkoihin. Kerran kiinalaisen laukaus osui tolppaan.

– Kiinalla oli sellainen pelitapa, mikä Suomella olisi varteenotettava. Suomi voisi ollakin vahva tuossa. Meilläkin nopeita pelaajia, jotka voisi mennä selustaan. Tämä on hienoa nähdä, miten jalkapalloa voi pelata puolustuksen kautta näin hyvin, Ruotsalainen ilotsi.

Ruotsalainen pohtikin, että matalaa blokkipuolustusta saatetaan nähdä enemmän näissä MM-kisoissa.

– Saksa teki tarvittavan. Taas näimme. miten tärkeää on olla hyvä erikoistilanteissa, Ruotsalainen päätti.

Lue lisää:

Kiinan vaaralliset vastahyökkäykset säikäyttivät Saksan, mutta ennakkosuosikki piti pintansa – katso, kuinka Kiinan tiivis puolustus lopulta murtui

Jalkapalloperheen pikkutyttö hakee nyt viimeistä puuttuvaa palasta uralleen MM-kisoissa – menestykäs ura oli päättyä jo keuhkoveritulppaan

Kipinöiviä tulisieluja, maalijuhlia, draamaa vai onko räväköillä hiuksilla merkitystä? Fanikone avaa sinulle, mitä joukkuetta voisit kannattaa jalkapallon MM-kisoissa!

Kaikki jalkapallon MM-kisoista löytyy yhdestä paikasta – näin katsot kisoja Areenasta, uutuutena yksi huippuominaisuus

Pidetty Kisapähkinä-peli on täällä taas – mitä tiedät naisten jalkapallosta? Pelaa, vastaa kaikki oikein ja voit voittaa palkinnon vaikka jokaisena MM-pelipäivänä!

Tällaista dominointia ei ole nähty emäntämaalta 16 vuoteen MM-avauksessa – asiantuntijat hehkuttivat kehittynyttä Ranskaa

Tunnistatko kesän suuren urheilujuhlan kovimmat tähdet? Tee testi ja opi kenties uutta MM-futiksen tähdistä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat