1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. tennis

Ashleigh Bartyn uskomaton tarina – lopetti tenniksen 18-vuotiaana ja siirtyi krikettiin, nyt 23-vuotiaana hän on Grand Slam -voittaja

Australialainen Ashleigh Barty voitti uransa ensimmäisen kaksinpelin Grand Slam -turnauksen Ranskan avoimissa.

Kuva: Getty Images

Ranskan avoimen tennisturnauksen yllätyksellinen naisten turnaus päättyi australialaisen Ashleigh Bartyn voittoon. Kahden Grand Slam -finaalien ensikertalaisen välisessä loppuottelussa 23-vuotias Barty voitti Tshekin 19-vuotiaan Marketa Vondrousovan selvin numeroin 6–1, 6–3.

Avauserässä taitava Barty oli ylivoimainen. Toisessa erässä Vondrousova oli vähän paremmin mukana, mutta ei pystynyt kunnolla uhkaamaan australialaisen voittoa.

Ashleigh Bartyn tarina on mielenkiintoinen. Barty oli nuorena huippulupaava tennispelaaja. Jo 16–17-vuotiaana vuonna 2013 hän oli kolme kertaa naisten nelinpelin Grand Slam -finaalissa, mutta hävisi ne kaikki.

18-vuotiaana Barty lopetti tenniksen kokonaan ja pelasi krikettiä hyvällä menestyksellä. Tauko tenniksestä kesti runsaan vuoden. Barty palasi tennikseen vuoden 2016 alussa vähän ennen 20-vuotissyntymäpäiväänsä. Sen jälkeen menestys on ollut hienoa myös kaksinpelissä. Barty oli jo ennen Ranskan avoimia maailmanlistalla kahdeksantena. Nyt hän nousee jo toiseksi.

Australian avoimissa hän oli tammikuussa jo puolivälierissä. Yksi Grand Slam -turnausvoitto hänellä oli jo ennen tätä, nelinpelistä viime vuoden US Openista. Barty pelaa klassista "vanhan ajan tennistä". Hän käyttää paljon esimerkiksi alakierteitä, mutta myös syöttää 166-senttiseksi pelaajaksi hyvin.

Myös 19-vuotias Vondrousova pelasi hienon turnauksen eikä hävinnyt erääkään ennen finaalia.

Lue myös:

Grand Slam -finalisti palaa kriketistä tennikseen - "Hän on multilahjakkuus"

Thiem näytti Roland Garros'lla luonnettaan ja puristi finaaliin uuvuttavassa ottelussa – turhautunut Djokovic taipui yli 4 tuntia kestäneessä trillerissä