Suora

  • Yleisurheilun Ruotsi - Suomi-maaottelu ja Urheilukierros
  • Lentopallon EM, Kreikka - Suomi
  • Johanna Bäcklund: Superäiti joka juoksi MM-kisoihin saakka
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Saksa, kisakooste

Huntington jahtaa jälleen omaa ennätystään – Suomi johdossa moniotteluiden maaottelussa Ruotsissa

Seitsenottelija Maria Huntington jahtaa uutta ennätystään.

yleisurheilu
Maria Huntington.
Maria Huntington hakee ensimmäistä kokonaista ottelua tällä kaudella. EPA

Alkuvuoden aikana loukkaantumisesta kärsineen seitsenottelija Maria Huntingtonin kauden toinen kilpailuviikonloppu on sujunut vahvasti Ruotsissa Uppsalassa.

Huntington keräsi ensimmäisen kilpailupäivän aikana 3 645 pistettä moniotteluiden maaottelussa. Tuolla saldolla hän on selvästi yli 6 000 pisteen vauhdissa. Huntingtonin aiempi ennätys on viime kesältä, 5 858 pistettä.

Tamperelainen voitti 100 metrin aidat uransa toiseksi parhaalla ajalla 13,30. Korkeushypyssä Huntington liiteli yli 181 sentistä, joka jäi vain sentin hänen ennätyksestään.

Kuulantyönnössä Huntington jäi hieman vaatimattomaan tulokseen, 12,19 metriä. 200 metriä kuitenkin kulki 2,5 metriä sekunnissa puhaltaneessa myötätuulessa aikaan 24,86.

Huntington teki uudet ennätyksensä 100 metrillä ja korkeudessa toukokuussa Tampereella. Tuolloin hän jätti toisen kilpailupäivän väliin, mutta nyt tarkoituksena on tehdä kauden ensimmäinen kokonainen ottelu.

Seitsenottelussa Suomella on kaksoisjohto, sillä Huntingtonin jälkeen toisena on Miia Sillman, joka on kerännyt 3 543 pistettä.

Sillman tehtaili omat ennätyksensä 100 metrillä (13,83), kuulassa (12,93) ja 200 metrillä (24,85). Korkeudessa Sillman jäi tuloksellaan 175 selvästi ennätyksestään.

Myös Sillman on ennätysvauhdissaan. Hänen nykyinen ennätyksensä on 5 810 pistettä.

Uppsalassa käydään moniotteluiden maaottelua. Suomi johtaa maaottelua ensimmäisen päivän jälkeen yhteispisteillä 10 605–10 226.

Lue myös:

Ennätysvauhdissa ollut Huntington hätyytteli jopa MM-rajaa, mutta keskeytti kilpailun: "Olisi ollut vähän riski jatkaa"

Alkuvuodesta loukkaantuneena olleelta Maria Huntingtonilta myrskyvaroitus satasen aidoissa: tykitti kaikkien aikojen kovimman suomalaisajan ottelussa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat