Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix
  • Sikiöseulonta
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Lexus Dream taisteli Killerin Eliitin voittajaksi

Lexus Dreamin valmentajaa kiinnostaa seuraavaksi Suur-Hollola ja St Michel.

raviurheilu
Lexus Dream, Ari Moilanen
Ari Moilasen ohjastama Lexus Dream voitti Kasvattajakruunu-finaalin Jyväskylän Toto76-raveissa lauantaina 17. marraskuuta 2018. (Arkistokuva.)Merja Ahola-Turpeinen/Hippos/Lehtikuva

Lexus Dream voitti Killerin Eliitin vauhdikkaalla keulajuoksulla.

Ari Moilasen ajama viisivuotias ruuna kävi alussa tiukan kamppailun keulapaikasta Santtu Raitalan ajaman President Lindyn kanssa. Killerin pitkällä maalisuoralla President Lindy yritti uudelleen ohitusta sisäradan kirikaistan, eli open strechin kautta, mutta Lexus Dream piti kilpakumppanin varmasti takanaan.

– Lexus Dream on tehnyt nyt kolme kertaa niin, että on päästänyt kaverin ihan rinnalle ja sitten vasta lähtenyt vastaamaan. Se tekee näistä lähdöistä vähän turhan jänniä katsella, Lexus Dreamin valmentaja Markku Nieminen sanoo.

Ennen Killerin Eliittiä Lexus Dream kävi kokeilemassa siipiään Elitloppetissa. Karsinnasta tuli komea voitto, mutta finaalissa ruuna oli kahdeksas.

– Kaksi lähtöä lyhyen ajan sisään oli vain liikaa. Lexus Dream palautui kuitenkin hyvin reissusta. Seuraavaksi isompi lähtö on Suur-Hollola, mutta sekin on kahden hiitin kilpailu, joten siihen ei panosteta täysillä. St Michelissä sen sijaan olisimme oikein mielellämme mukana, Nieminen sanoo.

Tähen Toivomus vei nimiinsä Kimaran

Killerin perinteisen suomenhevosten Kimaran vei nimiinsä komean kirin tehnyt Tähen Toivomus. Valmentaja Pauli Raivio oli erittäin tyytyväinen.

– Se oli nyt letkeämpi kuin edellisessä startissa. Suur-Hollola, Suurmestaruus ja Kuninkuusravit ovat kesän tavoitteita, jos vain kaikki menee hyvin, Raivio sanoo.

Kolmivuotiaiden lämminveristen Kasvattajakruunun alkuerässä voiton veti Tommi Kylliäisen ohjastama ja Stonecapes Seth, joka haki keulat heti ensimmäisessä kaarteessa.

Keulasta oman lähtönsä voittivat myös päivän ylivoimaisimpaan voittoon karannut Mark More ja Viesker Cupin karsinnan nimiinsä vienyt Lakan Leija. T75-pelin avauskohteessa Ari Moilasen ajama Callela Louis työntyi maaliviivalle ensimmäisenä open strechiltä. Kierroksen suurin yllättäjä oli väkevän kirin tehnyt Tomi Haapion ohjastama Obrigado.

Lue myös:

Ikävä tapaus Eliittiraveissa Jyväskylässä: hevonen kaatui maalisuoralla ja menehtyi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat