Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Rafael Nadalia ei pysäytä mikään Ranskan avoimissa – käsittämätön 12:s mestaruus Dominic Thiemin taistelusta huolimatta

Rafael Nadal voitti Ranskan avointen finaalissa Dominic Thiemin 6–3, 5–7, 6–1, 6–1. Mestaruus oli Nadalille 12:s Ranskan avoimissa ja 18:s Grand Slam -turnauksissa.

tennis
Rafael Nadal.
Getty Images.

Massakenttien kuningas Rafael Nadal paransi jälleen käsittämätöntä tilastoaan Ranskan avoimessa tennisturnauksessa. Nadal voitti loppuottelussa Dominic Thiemin 6–3, 5–7, 6–1, 6–1. Mestaruus oli espanjalaiselle jo 12:s Roland Garrosin kentillä.

Nadalin ottelutilasto Ranskan avoimissa on nyt täysin järjetön 93 voittoa, 2 tappiota. Kaikkiaan Grand Slam -turnausvoitto oli Nadalille 18:s. Hän on enää kahden päässä Roger Federerin ennätyksestä.

Loppuottelussa kohtasivat samat pelaajat kuin viime vuonna. Silloin itävaltalainen Thiem ei voittanut yhtään erää. Nadalilla oli paremmat lähtökohdat tämänvuotiseen finaaliin siinä mielessä, että Thiem joutui pelaamaan vielä lauantaina pitkään välieräotteluaan Novak Djokovicia vastaan. Nadal selvitti Roger Federerin suoraan kolmessa erässä perjantaina.

Kahden tämän hetken maailman parhaan massapelaajan kamppailussa nähtiin runsaasti painavia peruslyöntejä, kovia yläkierteitä ja hurjia palloralleja.

Thiem mursi ensimmäisenä tilanteessa 2–2, mutta Nadal mursi heti takaisin. Erän loppua kohti Nadal otti hallintaa itselleen ja vei toisen murron ansiosta avauserän 6–3. Toisessa erässä syöttöjä pidettiin lähes erän loppuun asti, mutta aivan erän lopussa Thiem onnistui viemään Nadalin syötön ja voitti erän 7–5.

Kolmas erä alkoi kuitenkin Thiemin kannalta todella synkästi. Nadal mursi Thiemin kaksi ensimmäistä syöttövuoroa ja meni 4–0 -johtoon voittamalla pisteet erän alussa 16–1. Erä meni Nadalille 6–1. Neljännessä erä sama tahti jatkui. Nadal vei senkin jo suurimman taistelutahtonsa menettänyttä Thiemiä vastaan 6–1.

Lue myös:

Ashleigh Bartyn uskomaton tarina – lopetti tenniksen 18-vuotiaana ja siirtyi krikettiin, nyt 23-vuotiaana hän on Grand Slam -voittaja

Thiem näytti Roland Garros'lla luonnettaan ja puristi finaaliin uuvuttavassa ottelussa – turhautunut Djokovic taipui yli 4 tuntia kestäneessä trillerissä

Nadal ei jättänyt Federerille mahdollisuuksia – espanjalainen hakee jo 12. mestaruutta Roland Garros'lla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat