Suora

  • Painin MM, Kreikkalais-roomalainen paini
  • Rytmisen MM, vanne- ja pallofinaalit
  • Painin MM: Kreikkalais-roomalainen paini
  • Urheiluruutu
  • Lentopallon EM, Turkki - Valko-Venäjä
  • Urheiluruutu
  • Rytmisen MM, vanteen ja pallon loppukilpailut

Veli-Matti Partanen tyylitteli rutiinisuorituksella kävelyn Suomen mestariksi, SE-tulos ei jäänyt kauas – "Aivan loppuun asti rypistys ei riittänyt"

Veli-Matti Partanen jäi vuosi sitten tekemästään Suomen ennätyksestä 29 sekuntia Savonlinnan SM-maantiekävelyissä.

yleisurheilu
Veli-Matti Partanen.
Veli-Matti Partasen valmistautuminen Dohan MM-kisoihin on sujunut mallikkaasti.AOP

Veli-Matti Partanen näytti hyvää kesäkuntoaan Savonlinnassa SM-maantiekävelyissä sunnuntaina. Partanen voitti SM-kullan selvällä erolla ennen toiseksi maaliviivan ylittänyttä Aleksi Ojalaa. Partasen kellottama aika, 2.07.33, jää vain vajaat 30 sekuntia hänen nimissä olevasta Suomen ennätyksestä, jonka hän käveli vuosi sitten Espoossa.

SM-maantiekävelyt kisattiin Savonlinnan helteisessä säässä. Partasta haittasi enemmän ilman kosteus.

– Ilman kosteus oli pahempi kuin helle. Ihan eivät voimat nyt riittäneet Suomen ennätyksen tekoon. Vielä kahdeksan kilometriä ennen maalia luulin, että pystyn kiristämään, mutta aivan loppuun asti rypistys ei riittänyt, Partanen kertoo Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Partasella on jo kisalippu varmistettuna syksyn Dohan MM-kisojen 50 kilometrille. SM-maantiekisa meni lähestulkoon tavallisesta harjoituksesta suomalaiselle kilpakävelijälle.

– Kävelen kovaa 30–50 kilometriä kerran viikossa. Tämä oli yksi harjoitus. Kilpailussa toki saa itsestään paljon enemmän irti kuin harjoituksissa. Syksyn 50 kilometriä ajatellen treenit ovat menneet hyvin, Partanen kertoo valmistautumisestaan MM-kisoihin.

Toiseksi sijoittunut Aleksi Ojala jäi Partaselle noin 7 minuuuttia. Ojala ei enää aio yrittää rikkoa 50 kilometrin kävelyn tulosajaa Dohan MM-kisoihin. Sen sijaan mies tähyää Dohaan 20 kilometrin matkalle. Ojalan ennätys 20 kilometrin matkalta on 1.23,16, MM-raja on 1.22,30.

Naisten 20 kilometriä voitti Hele Haapaniemi ajalla 1.40,00. Dohan MM-kisojen rajan rikkonut Tiia Kuikka ei ollut sunnuntaina parhaassa vireessään ja jäi toiseksi. Kuikka käveli 50 kilometrin Suomen ennätyksen reilu kuukausi sitten.

Lue myös:

Seitsenottelijat Huntington ja Sillman tykittivät uudet ennätyksensä Ruotsissa – "Kertoo jotakin, etten ole tällaisen ottelun jälkeen tyytyväinen"

Tiia Kuikka varmisti MM-kisapaikkansa SE-vauhdilla: "Viimeisen kympin aikana itkin ja nauroin kävellessä"

Suomen ykköskävelijä pitää kuninkuusmatkan poistumista hyvänä itsensä ja lajin kannalta – "Heille tuo muutos on varmasti myrkkyä"

Lähteet: Suomen urheiluliitto

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat