Kommentti: Miesten ja naisten tenniksessä täysin vastakkaiset tilanteet – Nadalin käsittämätön hallinta Ranskan avoimissa jatkuu

Ranskan avointen miesten turnaus sujui täysin ennakko-odotusten mukaan. Naisten tennis sen sijaan on tällä hetkellä hyvin vaikeasti ennakoitavaa, kirjoittaa Yle Urheilun Sakari Lund.

tennis
Rafael Nadal
Getty Images

Rafael Nadalin uskomaton hallinta Ranskan avoimessa tennisturnauksessa ei osoita päättymisen merkkejä. Espanjalainen voitti sunnuntaina Roland Garrosin mestaruuden jo käsittämättömän 12. kerran.

Vertailuna voisi mainita, että tenniksen avoimella aikakaudella miesten puolella US Openin ennätys on viisi mestaruutta, johon ovat yltäneet Jimmy Connors, Pete Sampras ja Roger Federer. Novak Djokovic on voittanut Australian avoimet seitsemän kertaa ja Federer Wimbledonin kahdeksan kertaa.

Ehkä kaikkein ihmeellisin on Nadalin ottelutilasto Ranskan avoimissa: 93 voittoa, kaksi tappiota. Siihen ei ole paljon lisäämistä.

Kaikkiaan Nadal on nyt voittanut 18 Grand Slam -turnausta, jolla hän on vain kahden päässä Federerin ennätyksestä. Edelliset kolme suurturnausta voittaneella Djokovicilla Grand Slam -turnausvoittoja on 15, joten kolmikon kesken käydään vielä mielenkiintoista kilpailua ennen kuin heidän uransa päättyvät.

Miesten puolella Ranskan avoimet menivät täysin ennakko-odotusten mukaan. Välierissä oli mukana neljä kärkisijoitettua pelaajaa, jotka olivat myös neljä suurinta suosikkia. Dominic Thiemin ja Djokovicin välierä olisi voinut ennakkoon ajatellen mennä kummin päin tahansa. Nyt Thiem hallitsi paremmin vaikeat olosuhteet ja pääsi haastamaan Nadalia finaalissa viime vuoden tapaan. Vielä ei ollut Thiemin vuoro, mutta hän on todennäköisesti seuraava massakenttien hallitsija Nadalin jälkeen.

Naisten tennis on viime aikoina ollut hyvin vaikeasti ennakoitavaa. Roland Garrosilla mentiin tässä vielä pitemmälle kuin aiemmin. Kaikki kärkisijoitetut pelaajat putosivat jo hyvissä ajoin. Finaalissa nähtyjä pelaajia ei voi pitää jättiyllättäjinä, mutta esimerkkeinä siitä, että taso on hyvin laaja ja potentiaalisia menestyjiä on todella paljon.

Ashleigh Bartyn mestaruus oli hieno asia tennikselle. Klassista vanhan ajan tennistä pelaava australialainen on hyvin pidetty pelaaja ja hänen tarinansa on mielenkiintoinen. Se sisältää tenniksen lopettamisen 18-vuotiaana ja siirtymisen välillä kriketin pariin.

Finaalissa pelannut 19-vuotias tshekki Marketa Vondrousova on uuden sukupolven edustaja, vaikka onkin jo pitkään väläytellyt osaamistaan. Vielä enemmän uutta sukupolvea edustaa välieriin asti edennyt 17-vuotias Yhdysvaltain Amanda Anisimova.

Lue myös:

Rafael Nadalia ei pysäytä mikään Ranskan avoimissa – käsittämätön 12:s mestaruus Dominic Thiemin taistelusta huolimatta

Ashleigh Bartyn uskomaton tarina – lopetti tenniksen 18-vuotiaana ja siirtyi krikettiin, nyt 23-vuotiaana hän on Grand Slam -voittaja

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat