Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu

Karmea moka vei Vetteliltä kauden ensimmäisen voiton, Hamilton voittoon saksalaisen aikarangaistuksen turvin – "Tämä ei ole reilua!"

Sebastian Vettel sai viiden sekunnin aikarangaistuksen Lewis Hamiltonin kiilaamisesta. Tämä oli ratkaisevaa voiton kannalta. Hamilton tykitti jälleen voittoon.

Formula 1
Sebastian Vettel, Lewis Hamilton, Montreal 2019
Lewis Hamilton (oik.) lohdutti Sebastian Vetteliä palkintokorokkeella. Zak Mauger/LAT Images/REX/AOP

Niin lähellä se oli, Sebastian Vettelin ensimmäinen voitto tällä kaudella, mutta saksalainen hölmöili itsensä ulos voittotaistelusta.

Vettel ajoi varikkopysähdyksiä lukuun ottamatta kisan kärjessä, mutta Lewis Hamiltonin päästyä lähelle, alkoi tapahtua.

Kisan loppupuolella Vettelillä meni mutka pitkäksi. Saksalainen ajautui nurmikolle ja tuli takaisin radalle siten, että kiilasi lähellä tulleen Hamiltonin lähelle muuria. Tilanne meni tuomaristolle, joka antoi tilanteesta viiden sekunnin aikarangaistuksen.

Ennen rangaistuksen antoa Vettel johti Hamiltonia yli kahdella sekunnilla. Tuomio kuitenkin sekoitti saksalaisen pasmat, ja Hamilton pääsi alle sekunnin päähän Vettelistä. Loppukilpailu oli britille helppo tehtävä, sillä perussuoritus riitti eron pitämiseen pienenä.

Näin Hamilton ajoi jo kauden viidenteen osakilpailuvoittoonsa ja vankisti asemiaan MM-sarjan kärjessä.

– Pitää olla täysin sokea, jos luulee, että pystyn tulemaan ruoholta takaisin radalle helposti. Olin onnekas, kun en osunut muuriin. Tämä ei ole reilua, Vettel tylytti tiimiradiossa kilpailun ratkettua.

Voitto oli Hamiltonilta sikälikin hieno, että hänen autoaan piti säätää aivan viime metreille asti ennen kisaa. Britin auton moottorissa havaittiin vikaa sunnuntaina iltapäivällä.

Vettel poistui heti kisan päätyttyä varikkoalueelle, eikä hän jäänyt haastatteluihin.

Kun Vettel lopulta tuli mediatiloihin ennen palkitsemista, hän muun muassa vaihtoi kakkospaikkaa merkkaavan kyltin Hamiltonin auton eteen. Tämän jälkeen hän saapui mediatilaan, kätteli Hamiltonia ja alkoi välittömästi kysellä, minne hänen olisi pitänyt ajaa tilanteessa, jossa sai rangaistuksen. Hamilton ei vastannut.

Kolmanneksi ajoi Ferrarin nuori kuljettaja Charles Leclerc.

Valtteri Bottas nousi lähtöruudun kuudennelta sijalta neljänneksi. Bottas kävi vielä kisan lopulla varikolla hakemassa pehmeät renkaat, joilla hän tykitti kisan nopeimman kierrosajan. Näin suomalainen nappasi yhden ylimääräisen MM-pisteen.

Bottaksen kierrosaika 1.13,078 on nopein koskaan Montrealin kisassa ajettu kierros.

Alfa Romeolla ajava Kimi Räikkönen oli kisassa 15:s.

Lue myös:

Vettelin rangaistus oli asiantuntijan mukaan imagotappio lajille – Mildh antaa kuskille synninpäästön purkauksesta: "Vettel teki sen näyttääkseen tallille, ketkä tässä oikeasti voittivat"

Vettel ei pystynyt ajamaan voittoon aikarangaistuksen takia, kiukutteli kisan jälkeen kuin pikkulapsi – näin Montrealin GP eteni

Bottaksen paalupaikkataistelu tärvääntyi pyörähdykseen – "Minun pitää katsoa peiliin"

Mercedes-pomo Wolff yllättyi tuomariston kohupäätöksestä, mutta katsoi sen olleen oikea

Bottaksen muutamasta heikommasta kisasta ei tarvitse olla huolissaan, mutta suunnan on muututtava – "Tuohon ei ole oikeasti mestaruustaistelussa enää yhtään kertaa varaa"

Entiset kuljettajat eivät ymmärrä Sebastian Vettelin saamaa rangaistusta: ”En olisi mennyt palkintokorokkeelle, jos olisin Vettel”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat