Suora

  • Urheiluruutu

Kommentti: Hurjan pudotuspelimankeloinnin käynyt Boston näytti suuruutensa – kukaan ei enää vie Raskilta MVP-palkintoa

Kokemus ja rutiini puhuivat St. Louisin illassa sunnuntaina, kirjoittaa Yle Urheilun NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä St. Louisista.

NHL
Boston Bruinsin pelaajat Tuukka Rask ja Zdeno Chara onnittelevat toisiaan voitetun ottelun jälkeen maalin edustalla.
Tim Spyers/AOP

Tyly. Jos Boston Bruinsin sunnuntain esitystä St. Louisin illassa pitäisi kuvailla yhdellä sanalla, se olisi tyly. Kylmäverinen ja tyly esitys vaikeassa vieraskaukalossa hulluna huutavan vierasyleisön edessä oli viimeisin osoitus Bostonin rutiinista ja kokemuksesta.

Jos ihan rehellinen olen, niin ei tämä valtavana yllätyksenä kuitenkaan tullut.

Vaikka St. Louisissa odotukset olivat nousseet pilviin välittömästi maittavan viitosottelun voiton jälkeen, Boston oli viimeinen joukkue kaikista, jonka olin valmis laskemaan ulos leikistä. Tämä joukkue ei nimittäin ole ensimmäisessä rodeossaan, mitä vaikeisiin tilanteisiin tulee.

Jo keväällä 2011 Bostonia koeteltiin toden teolla.

Avauskierroksella se oli tappiolla Montrealia vastaan voitoin 0–2. Loppuotteluvaiheessa se oli tappiolla Vancouveria vastaan voitoin 0–2 ja 2–3. Molemmista sarjoista se punnersi ulos voittajana. Tänä keväänä se oli ensimmäisellä kierroksella tappiolla Torontoa vastaan voitoin 2–3 joutuen vieläpä kuutosotteluun vierasjäälle.

Ja mitä tapahtui?

Kaksi voittoa ja jatkoon.

Toisella kierroksella se hävisi Columbuksessa kolmosottelun ja joutui nelosotteluun – taas vieraskaukalossa – kovaan paikkaan. Putoaminen 1–3-tappioasemaan olisi todennäköisesti ollut laadukasta Blue Jacketsia vastaan liikaa. Lopputulema? Kolme voittoa putkeen ja jatkoon.

Tällainen on Boston Bruins.

Mitä kovempi paikka, sitä tylympää suorittaminen on. Ja lähes poikkeuksetta tämä tapahtuu uskomattoman kovan johtajuuden kautta. Zdeno Chara, Patrice Bergeron, Brad Marchand, Tuukka Rask ja niin edelleen – nämä veljet tapaavat pelata parhaat pelinsä, kun panokset ovat kovimmillaan.

Tuukka Rask oli sunnuntaina täysin uskomattomassa lyönnissä. Viimeistään sarjan kuutosottelun jälkeen on selvää, ettei mikään tule viemään savonlinnalaiselta pudotuspelin arvokkaimman pelaajan palkintoa. Raskista tulee ensimmäinen suomalainen Conn Smythe-voittaja.

Ja kuinka ollakaan, läpi sarjan pimeydessä vaeltanut Bostonin ykkösketju ilmaantui kuudennessa loppuottelussa työpaikalle. Avausmaalin iski Brad Marchand ja lopullisen 4-1-niitin David Pastrnak.

Boston pisti Tuukka Raskin johdolla pystyyn sellaisen klinikan, joka olisi jäänyt suurimmalta osalta maailman jääkiekkojoukkueista vallinneissa olosuhteissa pystyttämättä. Tässä joukkueessa eivät tunteet ota kovissa painekattiloissa valtaa, vaan päinvastoin: suorittamisesta tulee, ei välttämättä kaunista, mutta tehokasta ja armottoman tylyä.

Kuutosottelun voitto oli Bostonin kovalta ydinporukalta jälleen kerran valtava hauiksennäyttö.

Kokemus puhui sunnuntaina. Kovalla äänellä.

Lue myös:

"Me ei panikoida koskaan" – Tuukka Rask nosti esille Bostonin johtajuuden elintärkeän voiton jälkeen

Tuukka Rask jälleen hirmuiskussa, Boston tasoitti finaalisarjan ja siirsi ratkaisun seiskapeliin

Bostonin Tuukka Rask saattaa tehdä tempun, johon on kyennyt NHL:n historian aikana vain viisi pelaajaa – "Puhumme yhdestä kaikkien aikojen maalivahtikeväästä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat