Suora

  • Uimahyppyjen MM, miesten 3 m:n alkukilpailut
  • Uimahyppyjen MM, miesten 3 m:n välierät
  • Uimahyppyjen MM, naisten 10 m:n loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 17.7.

Räikkösen kisa Montrealissa meni luisteluksi – Ranskaan tuotavien uusien osien odotetaan tuovan autoon vauhtia: "Kädet ristiin, että ne toimivat myös radalla"

Alfa Romeolla ajava Kimi Räikkönen jäi Montrealissa 15:nneksi.

Formula 1
Antonio Giovinazzi, Kimi Räikkönen
Antonio Giovinazzi ja Kimi Räikkönen ovat joutuneet tyytymään jämäsijoihin viime kisoissa. Dan Istitene/Getty Images

Alfa Romeon pistetahti on hyytynyt hyvän alun jälkeen. Kimi Räikkönen toi tallilleen neljästä ensimmäisestä osakilpailuista pisteitä, mutta Barcelonan GP:stä lähtien on ollut hiljaista.

Viikonloppu Montrealissa oli Räikköselle murheellinen. Hän putosi aika-ajoissa jo ensimmäisen session jälkeen jatkosta ja joutui aloittamaan kisan lähtöruudusta 16. Maaliin suomalainen tuli 15:ntenä.

– Vaikea sanoa, miksi vauhti puuttui. Sitä ei ollut oikein koko viikonloppuna, Räikkönen kommentoi kilpailun jälkeen C Moren TV-haastattelussa ja jatkoi:

– Pitoa ei ollut riittävästi. Kisa oli luistelua edestakaisin. Yksi mutka meni paremmin, seuraava oli liukumista. Semmoista se on.

Räikkösen viikonloppu oli tuskastuttava. Kisassa tummia pilviä toi myös heikko lähtö, jossa suomalainen menetti sijan.

Yle Urheilun F1-asiantuntijan Jukka Mildhin mukaan lähdön tapahtumat vaativat tarkkaa tutkimista Alfa Romeolla.

– Urheilulllisesti Kimin viikonloppu ei ollut mitenkään onnistunut. Lähdön epäonnistuminen oli mystinen. Vaatii varmasti tarkempaa tutkimista, mitä siinä tapahtui, ellei kyseessä ollut oma virhe. Se vaikutti hirveästi ajamiseen.

Helpotusta luvassa?

Jo etukäteen oli tiedossa, että Alfa Romeo ei pysty kehittämään autoa yhtä nopeasti kuin useat muut tallit. Tämän takia Alfa Romeo on jäänyt pisteittä kolmessa viime kisassa.

Räikkönen kuitenkin väläytti C Morelle, että autoon on tulossa uusia osia Ranskan osakilpailuun, joka käydään juhannusviikonloppuna.

Monacossa vauhtiinsa pettynyt Kimi Räikkönen oli hyvässä vedossa Montrealin ensimmäisissä harjoituksissa.
Pienetkin parannukset autossa voivat saada Räikkösen taas parempaan lentoon radalla. Getty Images

Mildh sanoo, että Alfa Romeo tarvitsee parannusta erityisesti aerodynaamisella puolella, sillä niissä ominaisuuksissa talli häviää muille. Tallin käyttämät moottorit kestävät vertailun sarjan muihin talleihin. Pelkkä moottorin tuoma hyöty ei kuitenkaan nykypäivänä riitä formula ykkösissä.

– Kun Kimiä tulkitsee, autoon tarvitaan parannusta ilman muuta kaarreominaisuuksiin. Se on aerodynamiikkaa. Totta kai uusia osia odotetaan ja toivotaan, että ne toimivat. Niitä ei ole päästy vielä testaamaan radalla, on jouduttu vain simuloimaan.

Simuloinnista talli on saanut jo viitteitä, miten uudet osat vaikuttavat auton vauhtiin.

– Jos simulointi on osoittanut, että muutos on suhteellisen positiivista, niin sitten vain kädet ristiin, että ne osat toimivat myös radalla. Se on yksi toivon kipinä kaikessa. Pienikin juttu voi olla ratkaiseva. Toivoa täytyy pitää yllä, Mildh sanoo.

Tallilta vaaditaan juuri nyt kärsivällisyyttä, sillä auton kehittäminen on pitkä prosessi.

Jokainen kisaviikonloppu on luonnollisesti niin kuljettajille kuin muulle henkilökunnalle raskas, kun tulokset painuvat jatkuvasti alemmas.

Heikoin kisa Alfa Romeolla oli toukokuun lopussa Monacossa, jossa Räikkönen oli 17:s ja hänen tallitoverinsa Antonio Giovinazzi 19:s.

Lue myös:

Bottaksen muutamasta heikommasta kisasta ei tarvitse olla huolissaan, mutta suunnan on muututtava – "Tuohon ei ole oikeasti mestaruustaistelussa enää yhtään kertaa varaa"

Vettelin rangaistus oli asiantuntijan mukaan imagotappio lajille – Mildh antaa kuskille synninpäästön purkauksesta: "Vettel teki sen näyttääkseen tallille, ketkä tässä oikeasti voittivat"

Mercedes-pomo Wolff yllättyi tuomariston kohupäätöksestä, mutta katsoi sen olleen oikea

Entiset kuljettajat eivät ymmärrä Sebastian Vettelin saamaa rangaistusta: ”En olisi mennyt palkintokorokkeelle, jos olisin Vettel”

Karmea moka vei Vetteliltä kauden ensimmäisen voiton, Hamilton voittoon saksalaisen aikarangaistuksen turvin – "Tämä ei ole reilua!"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat