Skotit veivät dartsin maailmancupin voiton – suomalaisten hieno taistelu päättyi jo ensimmäisellä kierroksella

Skotlannista tuli vasta kolmas PDC-liiton maailmancupin voittanut kansakunta. Vuodesta 2010 heitettyä joukkuekilpailua ovat hallinneet suvereenisti Englanti ja Hollanti.

darts
Gary Anderson Peter Wright
Gary Anderson (vas.) ja Peter Wright juhlivat skottien ensimmäistä maailmancupin voittoa. Imago Sportfotodienst / AOP

Peter Wright ja Gary Anderson ottivat viikonloppuna Skotlannille ensimmäisen maailmancupin voiton sensaatiomaisesti pelanneen Irlannin kaksikon Steve Lennonin ja William O'Connorin nenän edestä. Voitto toi skoteille 70 000 punnan eli noin 78 000 euron ykköspalkinnon.

Skotit olivat hävinneet kaksi kertaa aiemmin finaalissa ja nimenomaan joukkuekilpailua aiemmin hallinneille Englannille ja Hollannille.

Irlanti oli puolestaan tämänvuotisen Hampurissa heitetyn turnauksen ehdoton ylisuorittaja. Toisella kierroksella vihreän saaren miehet voittivat Englannin ja välierissä Hollannin. Irlanti ei ollut aiemmissa turnauksissa koskaan selvinnyt 16 parhaan joukosta pidemmälle.

Finaali pelattiin kahden singelipelin, yhden paripelin ja toisen kahden singelipelin järjestelmällä, jossa kolmella voitolla pääsi mestariksi.

Irlanti näytti jatkavan hurjaa virettään, kun Lennon voitti ensimmäisessä pelissä PDC:n maailman kolmanneksi rankkaaman Andersonin 4–2. Wright kuitenkin kukisti O'Connorin ja kun skotit veivät paripelinkin, olivat edessä ratkaisevat singelit. Niissä Wrightin 4–1-voitto Lennonista riitti eikä toista singeliä enää tarvittu.

Suomen Marko Kantele ja Kim Viljanen taistelivat urhoollisesti, mutta kärsivät tappion Australialle heti ensimmäisellä kierroksella.

Suomi kävi ottelussa kahteen kertaan johdossa ja vei ratkaisun yhdeksänteen legiin. Siinä Simon Whitlock ja Kyle Anderson lisäsivät kunnolla kaasua ja heittivät Australian jatkoon. Ausseillakin tie nousi seuraavalla kierroksella pystyyn Kanadaa vastaan.

Lue myös:

Marko Kanteleen darts-kunto nousussa – voitti yhden ranking-listan kärkimiehistä

"Superleuka" otti arvokkaan darts-voiton Saksasta – Kim Viljanen suomalaisvärinä

Van Gerwen vei European Open -tittelin ja heitti yhdeksän tikan pelin

Uudet voimat jylläsivät dartsin UK Openissa – Marko Kanteleelle voitto ja tappio

Marko Kanteleelle ensimmäinen päänahka Pro Tourilla – viikonvaihteessa nähtiin neljä täydellistä darts-suoritusta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat