Supertähti perui osallistumisensa Paavo Nurmen kisoihin armottoman lentosekoilun jälkeen – pikajuoksijan kone teki hätälaskun

Seiväshyppääjä Sandi Morris on jumissa Italiassa.

yleisurheilu
Sandi Morris
Sandi Morris ei pääsekään Paavo Nurmen kisoihin.Getty Images

TURKU. Seiväshypyn supertähti Sandi Morris ei kilpaile Paavo Nurmen kisoissa tiistaina. Morris on tällä hetkellä jumissa Italiassa, eikä aio enää yrittää matkustaa Suomeen.

Hallitseva olympia- ja MM-kakkonen jäi jumiin Italiaan, koska hänen seipäänsä eivät mahtuneet lentokoneeseen.

– Hänelle oli lento varattu, mutta lentokentällä ei suostuttu ottamaan seipäitä koneeseen. Sitten hänelle varattiin toinen lento, mutta siinä kävi sama tarina, sanoi Paavo Nurmen kisojen urheilijahankintavastaava Arttu Salonen.

Viime yönä Morris ilmoitti taustajoukkojensa välityksellä Saloselle, ettei aio matkustaa Suomeen.

– Ainoa mahdollinen lento oli sellainen, jossa oli ilmeisesti useista vaihtoja. Ei olisi ollut varmaa, saadaanko seipäät Suomeen asti. Matka aika olisi ollut 14 tuntia. Morris päätti, että on parempi jättää reissu tekemättä kokonaan.

Morris on naisten seiväshypyn kaikkien aikojen tilastokakkonen. Hänen lisäkseen vain Jelena Isinbajeva ja Jenn Suhr ovat ylittäneet urallaan viisi metriä.

Salonen yritti saada Morrisin Suomeen viimeiseen asti. Hän oli yhteydessä supertähden asianhoitajiin sunnuntain aikana monta kertaa.

– Täältä Suomesta käsin ei valitettavasti pysty tekemään mitään. Kun urheilijat liikkuvat parin vuorokauden aikana paikasta ja kisasta toiseen, ei ole oikein vaihtoehtona, että tilaisin autokuljetuksen Italiasta Suomeen. Jos seipäitä ei saa lentokoneeseen, asialle ei voi mitään, Salonen totesi.

Morrisin tasoinen urheilija ei myöskään voi tai halua hypätä lainaseipäillä.

Morrisin poisjäänti on kova takaisku Paavo Nurmen kisoille, mutta tiistaina seiväspaikalla nähdään silti kovatasoisia nimiä.

Suomen Wilma Murto haastaa muun muassa Yhdysvaltojen Jenn Suhrin ja Kanadan Alysha Newmanin tasoiset maailmantähdet.

Rodgersin kone teki hätälaskeutumisen

Morris ei suinkaan ole ainoa urheiljia, jolla oli vaikeuksia päästä Turkuun. Yhdysvaltalaisella pikajuoksijalla Michael Rodgersilla oli pitkä matka Paavo Nurmen kisoihin.

Kaksinkertainen pikaviestin MM-hopeamitalisti Michael Rodgers on yksi Paavo Nurmen kisojen sprintteritähdistä. Odotettavissa on kova kisa maanmiestä Justin Gatlinia vastaan. Matka Turkuun ei kuitenkaan sujunut täysin suunnitelman mukaan.

– Austinista lähtenyt kone teki hätälaskun New Yorkiin. Koneeseen tuli joku paha vika. Matka oli pitkä. Piti odotella paljon koneessa, sitten koneesta ulos ja taas koneeseen, Rodgers kertoi Yle Urheilulle.

– Suunnitelmissa oli aina tulla tänne, mutta ei laskeutua Hannoveriin. Pääsin tänne vasta eilen, saa nähdä miten menee, mutta haastan Justinin kyllä. Vaikka edessä on vasta toinen kisa, olen juossut jo 10,09.

Paavo Nurmen kisat TV2:ssa ja Areenassa kello 18.55 alkaen tiistaina.

Lue myös:

Ruotsalainen Daniel Ståhl kiroilee kiekkoringissä suomeksi: "Minulla on se sisu aina, kun heitän"

Antti Ruuskasen kausi ei käynnisty tiistain Paavo Nurmen kisoissakaan – "Toipuminen on vielä vähän vaiheessa"

Röhler saarijahdissa Paavo Nurmen kisoissa: "Ihmeitä täytyy tapahtua, mutta ei sitä koskaan tiedä"

Justin Gatlin kesti rangaistuksen, koska luotti nousevansa takaisin huipulle – kullanhohtoiset muistot Suomesta lämmittävät yhä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat