Huuhkajat lähtee jatkamaan upeiden tulosten sarjaa: "Hienoa, että näilläkin tuloksilla on saatu lisättyä huumaa"

Suomen jalkapallomaajoukkue valmistautuu tiistain Liechtenstein-otteluun majapaikassaan Sveitsin puolella.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Huuhkajat
Suomen jalkapallomaajoukkue juhli voittoa Bosnia ja Hertsegovinasta lauantaina.Tomi Hänninen

ST. GALLEN. Lauantaina Tampereen Ratinan villinnyt Huuhkajat siirtyi viikonloppuna Sveitsiin, missä se valmistautuu seuraavaan EM-karsintaotteluunsa Liechtensteinia vastaan.

Matka Keski-Eurooppaan taittui orastavan buumin keskellä. Voittava joukkue on saanut kansan puolelleen ja saa nyt nauttia suuresta itseluottamuksesta.

– Huomaa selvästi, että kiinnostus maajoukkuetta kohtaan on nousemassa. Se näkyy stadionilla – loppuunmyydyssä Ratinassa – ja samaa nähdään varmasti myös syksymmällä Kreikkaa ja Italiaa vastaan. Se on upeaa, ja tarvitsemme kannattajiamme. Ilman heitä on hemmetin vaikeaa päästä jatkoon, kapteeni Tim Sparv hehkuttaa Yle Urheilulle maanantaina.

Lauantain ottelu Bosnia-Hertsegovinaa vastaan päättyi Suomen 2–0-voittoon Teemu Pukin toisen puoliajan maaleilla. Kokonaisvaltaisen vahva suoritus antaa luvan odottaa hyvää tulosta myös seuraavasta koitoksesta.

Teemu Pukki
Teemu Pukki Tomi Hänninen

Kun Suomi viimeksi kohtasi Liechtensteinin, tuloksena oli nihkeä 1–1-tasapeli ystävyysottelussa. Sen jälkeen moni asia on muuttunut, eikä vähiten ilmapiiri Huuhkajien ympärillä.

– Silloin oli vaikeaa sekä joukkueena että henkilökohtaisesti. Maajoukkueessa ei mennyt niin hyvin. Nyt asetelmat ovat erilaiset. Meillä on kova itseluottamus ja totta kai lähdemme sillä asenteella, että otamme kolme pistettä, Pukki sanoo.

Samat eväät, erilainen vastus

Siinä missä viikonlopun kotiottelussa voimasuhteet olivat hyvinkin tasaväkiset, tiistain ennakkosuosikkia ei tarvitse etsiä kaukaa. Liechtenstein on karsintalohkon hännänhuippu, jolla ei ole vielä pistettäkään.

Edellisessä ottelussaan Liechtenstein kohtasi Armenian ja kärsi 0–3-tappion. Ottelun maalintekoyritykset merkittiin Armenian eduksi lukemin 31–4.

– Vastus on ihan erityyppinen kuin Bosnia-pelissä, mutta samoja eväitä pitää pakata reppuun. Puolustuspelaaminen, halu voittaa, yhdessä tekemisen meininkin ja tietenkin tehot, Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva sanoo.

Markku Kanerva
Markku Kanerva.Tomi Hänninen

– Myös valmistautuminen on täsmälleen sama kuin Bosnian tai Italian kanssa. Haussa on kolme pistettä, mutta 90 prosentin suorituksella niitä ei välttämättä tule.

Lähellä hattutemppua Bosnia-Hertsegovinaa vastaan käynyt Pukki valitteli ottelun jälkeen hukattuja tilanteita. Oletusarvoisesti Liechtensteinia vastaan paikkoja riittää ja yksi Euroopan tämän hetken kuumimmista hyökkääjistä saa taas mahdollisuuden tehdä taikojaan.

– Se oli tiukkaa taistelua molemmin puolin. Todennäköisesti pallo on nyt meillä enemmän ja sen kanssa pitää olla rohkeita ja kärsivällisiä. Siellä voi olla aika paljon puolustusta edessä ja he tekevät sen meille vaikeaksi, joten pitää osata odottaa paikkaa, Pukki arvelee.

Jatkoa nosteelle

Bosnia-Hertsegovinaa vastaan pelatun ottelun alla Tamperetta lämmitti helle, joka kuitenkin iltaa kohden muuttui sadekuuroiksi ja jopa ukkoseksi. Huuhkajien majapaikkana toimii Sveitsin ja Liechtensteinin rajalla sijaitseva St. Gallen, jossa sää on ollut yhtä lailla arvaamaton.

Vielä matkalla maanantai-illan valmistaviin harjoituksiinkin moottoritiellä vuoroteltiin lämpimän auringon ja rankankin sateen välillä.

Satoi tai paistoi, tällä hetkellä Suomen maajoukkueen leirissä vallitsevaa tunnelmaa on vaikea vesittää. Tilanne karsintalohkossa on suomalaisittain mainio ja tiistai tarjoaa uuden tilaisuuden kartuttaa pistetiliä lohkon ehkä heikoimman joukkueen kustannuksella.

– Paras tapa luoda ilmapiiriä on voittaa, Kanerva hymähtää.

– Kaikki ymmärsivät jo ennen ensimmäistä peliä, että meillä on sauma mennä kisoihin. Haluan kuitenkin välttyä spekulaatioilta, vaikka ne ovatkin inhimillisiä. Tärkeimpiä ovat seuraava ottelu ja sen pelisuunnitelma. Hienoa kuitenkin, että näilläkin tuloksilla on saatu lisättyä huumaa Huuhkajien ympärillä.

Lue myös:

Tampereen taika näkyy: Huuhkajat-huuma kiihdytti heti lipunmyyntiä syyskuun kotipeleihin

Kommentti: Huuhkajien hurmioituneet kannattajat saivat nauttia maailmanluokan yksilösuorituksista – Suomella on käsissään todellinen kultakimpale

Tulikuuma Pukki sai kehuja Arajuurelta – "Teemu on hirveässä tikissä"

Huuhkajat sytytti Ratinan hurmokseen – "Täysi stadion palkittiin voitolla"

Pukkia ei pysäytä mikään, mutta maalitykki ihasteli Ratinan tunnelmaa: "Harvoin olen Suomessa kokenut tuollaista"

Huuhkajilla hieno jalkapalloilta Tampereella – tulikuuma Teemu Pukki johdatti Suomen arvokkaaseen voittoon EM-karsinnoissa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat