1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NBA

Golden Staten epätoivo kasvaa pakkovoiton edessä – puolikuntoinen Kevin Durant tarvitaan hätiin: "Jos hän pelaa, hän on uhka"

Mestaruus on katkolla Torontolle, joten Golden State tarvitsee supertähtensä apua pikimmiten.

Kevin Durant on ollut sivussa yhdeksän ottelua. Kuva: Getty Images

Kolmatta peräkkäistä koripallosarja NBA:n mestaruuttaan tavoitteleva Golden State Warriors on joutunut ahdinkoon. Toronto Raptors johtaa finaalisarjaa jo 3–1 ja on enää voiton päässä mestaruudesta. Viides finaali käydään varhain tiistai-aamuna.

Kahtena viime vuonna finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Kevin Durant on ollut sivussa pohjevamman takia jo yli kuukauden. Golden State Warriors on ollut totuttua vaisumpi ilman kirkkainta supertähteään.

Warriorsin valmentaja Steve Kerr kertoi maanantaina ESPN:lle (siirryt toiseen palveluun), että Durant aikoo pelata viidennessä finaalissa, jossa hänen joukkueensa on pakkovoiton edessä.

30-vuotias Durant palasi sunnuntaina joukkueen harjoitusvahvuuteen. Harjoitusten jälkeen hänen pohkeensa alaosaan ja akilleesjänteen päälle sidottiin kaksi isoa jääpussia.

– Harjoitukset näyttivät hyvältä. Katsotaan, mihin se riittää, sanoi Kerr.

Kerr kertoi, ettei Durantin peliminuutteja rajoiteta, mikäli hän pystyy pelaamaan. Kerr sanoi ihmettelevänsä sitä, että ihmiset eivät usko Durantin olevan enää hyvässä kunnossa kuukauden pituisen loukkaantumisjakson jälkeen.

– Hänen taitojaan ei voi kiistää. Jos hän on kentällä, hän on uhka. Tiedämme sen, Kerr sanoi.

Runkosarjassa Durant heitti 26 pisteen ja pudotuspeleissä 34 pisteen keskiarvolla. Häneen paluunsa vierittäisi vastuuta hieman pois Stephen Curryn harteilta. Curry on upottanut pudotuspeleissä 28,4 pistettä ottelua kohden.

Kawhi Leonard rynnii läpi Stephen Curryn ja Klay Thompsonin. Kuva: Getty Images

Leonard suosikki MVP:ksi

Toronto on NBA-finaaleissa ensimmäistä kertaa ja nyt joukkueella on mahdollisuus tehdä historiaa kotiparketillaan.

31 pisteen keskiarvolla pudotuspeleissä esiintynyt Toronton Kawhi Leonard jahtaa uransa toista mestaruutta ja toista finaalien arvokkaimman pelaajan titteliään.

Ensimmäisen kerran jättipotti osui Leonardin kohdalle vuonna 2014, kun hän juhli mestaruutta San Antonio Spursissa.

1–3-tappioasemasta nousu on NBA-finaaleissa harvinaista. Se nähtiin toistaiseksi ainoan kerran vuonna 2016, kun Golden State Warriors tyri johtoasemansa Cleveland Cavaliersia vastaan.

Lue myös:

Ranskalainen NBA-tähti lopettaa uransa – Tony Parker muistetaan parhaiten Spursin pysäyttämättömästä kolmikosta

Toronto enää voiton päässä historiallisesta mestaruudesta

Supertähti Curry nakutti peräti 47 pistettä, mutta Toronto siirtyi silti johtoon NBA-finaaleissa

NBA:n hallitsevan mestarin loukkaantunut pistelinko haluaa kentälle, mutta valmentaja puntaroi riskejä kolmannen finaalin alla – "Olisi todella raskasta, jos en pystyisi pelaamaan"