1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NBA

Golden State Warriors haki tärkeän vierasvoiton ja venytti NBA:n finaalisarjaa – puolikuntoinen Kevin Durant kävi kääntymässä kentällä ja teki 11 pistettä

Seurahistoriansa ensimmäistä mestaruutta hakeva Toronto taipui viidennessä finaalipelissä kotikentällään vain pisteellä.

Golden State Warriors karkasi pisteen voittoon viidennessä NBA-finaalissa. Kuva: Larry W. Smith/AOP

Golden State Warriors venytti koripallon NBA:n finaalisarjan kuudenteen otteluun. Warriors kukisti Toronto Raptorsin viidennessä pelissä niukasti 106–105 ja kavensi otteluvoitot 2–3.

Vieraiden paras pistemies oli 31 pistettä pussittanut Stephen Curry. Curryn heittovire ei silti ollut parasta mahdollista: hän upotti viisi kolmen pisteen heittoa 14 yrityksestä.

– Ohiheitot eivät voi tappaa itseluottamusta. Aion saada kuudennessa ottelussa sisään nuo samat heitot, Curry kertoi ottelun jälkeen uutistoimisto Reutersille.

Toronton parhaasta pistesaaliista vastasi Kawhi Leonard 26 pisteellään.

Toronto nousi johtoon 5 minuuttia ennen loppua, mutta Warriors kampesi voittoon ottelun loppuhetkillä.

– Emme pelanneet tarpeekesi hyvin. Emme pystyneet venymään tarpeeksi ja se ärsyttää jonkin verran, kertoi Raptorsin Fred VanVleet ottelun jälkeen.

Golden State sai otteluun viimein takaisin tähtensä Kevin Durantin, joka oli ollut pois peleistä loukkaantumisen takia noin kuukauden. Durant kesti kentällä tositoimissa kuitenkin vain 12 minuuttia. Tuona aikana hän teki 11 pistettä upottaen kaikki kolme kolmen pisteen heittoa sisään.

Toronto hakee seurahistoriansa ensimmäistä mestaruutta, Warriors on hallitseva mestari ja pelaa finaaleissa nyt viidettä vuotta putkeen.

Lisätty 11.6.2019 klo 7.45 Curryn kommentit ja Kevin Durantin ottelutiedot.

Lisätty 11.6.2019 klo 9.45 Fred VanVleetin kommentit. Lisäksi korjattu, että Durant teki 11 pistettä eikä 12.

Lue myös:

Golden Staten epätoivo kasvaa pakkovoiton edessä – puolikuntoinen Kevin Durant tarvitaan hätiin: "Jos hän pelaa, hän on uhka"

Ranskalainen NBA-tähti lopettaa uransa – Tony Parker muistetaan parhaiten Spursin pysäyttämättömästä kolmikosta

Toronto enää voiton päässä historiallisesta mestaruudesta