Suora

  • Uimahyppyjen MM, miesten 3 m:n välierät
  • Uimahyppyjen MM, naisten 10 m:n loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 17.7.
  • Yleisurheilun GP-sarja, Lapinlahti

Manageri IS:lle: Pitkämäen paluu kilpakentille saattaa venyä loppukesälle

Manageri Tero Heiska avasi Tero Pitkämäen tilannetta Ilta-Sanomille.

yleisurheilu
Tero Pitkämäki
Tero Pitkämäen paluu kisakentille on yhä hämärän peitossa.AOP

Polvivammastaan toipuvan keihäänheittäjä Tero Pitkämäen paluu kilpakentille saattaa venyä loppukesään. Pitkämäen manageri Tero Heiska arvioi Ilta-Sanomille (siirryt toiseen palveluun), että Pitkämäen pääsemistä kisakuntoon on vaikea ennustaa.

Pitkämäen, 36, vasemmasta polvesta katkesi ristiside tasan vuosi sitten Paavo Nurmen kisoissa Turussa. Pitkämäen on odotettu palaavan kisakentille juhannuksena Kuortaneella, mutta Heiska ei usko tähän.

– Teron heittäminen Kuortaneella on erittäin epätodennäköistä. Jos nyt pitäisi jotain arvioida, niin puhutaan heinäkuun loppupuolesta ja sitten elokuun taitteen Kalevan kisoista. Tilanteen kehittymistä on vaikea ennustaa, Heiska kertoi.

Heiskan mukaan on mahdollista, ettei Pitkämäki kilpaile lainkaan tänä kesänä. MM-kisat järjestetään tänä vuonna vasta syys-lokakuun vaihteessa Dohassa.

– Ei ole pois suljettua, että Tero jättää koko kilpailukauden väliin. Se ei kuitenkaan ole myöskään todennäköistä. Mutta kun uran päätepiste on asetettu Tokion olympiakisoihin 2020, niin se tavoite pidetään mielessä kaikessa tekemisessä, Heiska totesi Ilta-Sanomille.

Lue lisää:

Leikkauksesta toipuvan Tero Pitkämäen kauden avaus vielä arvoitus, mutta sinä päivänä konkaria jännittää: "Edellisessä kisassa räjähti polvi"

Tero Pitkämäki tekemässä kovaa temppua: "Pari vuosikymmentä sitten vamma lopetti uran automaattisesti"

Tero Pitkämäki oli jo lopettanut uransa, kunnes pääsi juoksulenkille: "En halunnut luovuttaa"

Kommentti: MM-kisojen myöhäinen ajankohta on todellinen onnenpotku – Tero Pitkämäellä aito mahdollisuus palata huippukuntoon, mitalipuheet kannattaa silti unohtaa

Vakava polvivamma ei hidasta – Suomen menestynein keihäänheittäjä Tero Pitkämäki, 35, aikoo jatkaa yhä uraansa: "Ihan satavarmaa ei ole, pystyykö"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat