Suora

  • Aviopari katoaa
  • Urheiluruutu
  • Uimahyppyjen MM, miesten 10 m:n alkukilpailu

Suomalaisen aituritähden pitkä piina päättyi – palasi kilpailemaan yli vuoden tauon jälkeen: "Aika pohjalta lähdimme rakentamaan"

Oskari Mörö juoksi paluukilpailussaan ajan 51,06 miesten 400 metrin aitajuoksussa.

yleisurheilu
Oskari Mörö
Oskari Mörö palasi kilpailemaan tiistaina Paavo Nurmen kisoissa.Tomi Hännien

TURKU. Aitajuoksija Oskari Mörö lyyhistyi kyykkyyn kesken haastattelun suorituksensa jälkeen tiistaina.

– Potkii vähän hapot, Mörö sai sanotuksi.

400 metrin aitajuoksun EM-nelonen oli juuri palannut kilpakentille yli vuoden kestäneen kilpailutauon jälkeen. Mörö voitti Paavo Nurmen kisoissa miesten 400 metrin aitajuoksun ajalla 51,06. Tulos jäi vielä kauas hänen SE-ajastaan 49,04, mutta oli hyvä alku pitkän piinan jälkeen.

Se, että hapot potkivat kilpailun jälkeen, oli hyvä merkki. Mörö oli saanut kropastaan paljon irti heti paluukilpailussaan.

– Vielä parempi merkki on, kun alkaa tulla vähän rytmiäkin tuossa juoksun lopussa. Siitä saa paljon nipistettyä, kun saan valmistavia treenejä ja kisoja alle, Mörö sanoi häntä ympäröineelle toimittajajoukolle.

– Oli kiva päästä kilpailemaan. Tämän kisan tarkoitus oli päästä takaisin radalle.

Kaksi vaikeaa vuotta takana

Mörön, 26, ura on ollut täynnä vastoinkäymisiä vuoden 2016 huippusuorituksien jälkeen. Kesällä 2016 Mörö sijoittui EM-kisoissa neljänneksi ja teki Suomen ennätyksen Rion olympialaisissa.

Sen jälkeen Möröllä on ollut ongelmia muun muassa lonkkanivelen, selän, takareiden ja polven kanssa. Viime kesän kilpailukausi jäi kuitenkin kesken toisesta syystä.

Turkin leiriltä tuli tuliaisena vatsavirus, joka osoittautui kohtalokkaaksi.

– Kaikki lähti vatsaviruksesta. Se sekoitti pakan aika pahasti. En palautunut enää mistään, eikä mikään imeytynyt kroppaan, Mörö kertasi.

Kausi jäi kesken kesäkuussa.

Ensimmäinen askel kohti MM-kisoja ja olympialaisia

Tänään tiistaina Mörö oli huomattavasti iloisempi kuin Paavo Nurmen stadionilla vuosi sitten. 5. kesäkuuta 2018 alkoi aituritähden pitkä piina. Mörö jäi tuolloin 400 metrin aitajuoksussa viimeiseksi ajalla 51,75. Oli selvää, ettei kaikki ollut kunnossa.

Kesän kilpailukausi muuttui ylimenokaudeksi.

– Aika pohjalta lähdimme rakentamaan elokuussa. Ihan perusasioiden kautta. Harjoittelu piti aloittaa kevyestä liikunnasta, Mörö sanoi.

– Siitä olemme rakentaneet asioita kohti tämän vuoden loppukesää.

Mörön tavoitteet ovat korkealla. Hän tähtää Dohan MM-kisoihin ja Tokion olympialaisiin, vaikka takana on kaksi käytännössä pilalle mennyttä kautta.

Tiistain juoksu Paavo Nurmen kisoissa oli hyvä alku kohti suurempia tavoitteita. Paluu kilpailuihin oli ensimmäinen tavoite, seuraavaksi aletaan miettiä tuloksia.

Suora lähetys Paavo Nurmen kisoista TV2:ssa, Areenassa ja Yle Puheella alkaa tiistaina klo 18.55.

Lue myös:

Oskari Mörö on ollut poissa kilpakentiltä lähes 365 vuorokautta ja nyt paluu siirtyy jälleen sairastumisen takia: "Valehtelisin, jos väittäisin, että ei tunnu"

Mystiset vaivat ja loukkaantumiset ovat langettaneet tumman pilven aitajuoksija Oskari Mörön viime vuosien ylle – "Olisi helpompaa, jos murtuisi jalka"

Viimeisellä yli! Ella Junnila hyppäsi Suomen ennätyksen korkeushypyssä – katso video huippusuorituksesta

Topi Raitanen murskasi MM-rajan ja nipisti myös olympiarajan alle! – oma valmentaja jäi tilastossa taakse

Amerikkalainen vei voiton suomalaisaitureiden rintaman edellä – Neziri jäi alkuerässä niukasti MM-rajasta, Hurske pinkoi ennätyksensä

Tämä tilasto kertoo Suomen hurjasta tasosta pika-aidoissa – Annimari Korte lupailee tälle päivälle uutta huippuaikaa: "12,8-alkuinen"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat