Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Topi Raitanen murskasi MM-rajan ja nipisti myös olympiarajan alle! – oma valmentaja jäi tilastossa taakse

Topi Raitanen juoksi ajan 8.21,47 ja nousi Suomen kaikkien aikojen tilastossa viidenneksi.

urheilu
Topi Raitanen
Topi Raitanen rikkoi 3000 metrin estejuoksun MM- ja olympiarajan.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Topi Raitanen jatkoi alkukauden vahvoja suorituksiaan Paavo Nurmen kisojen 3000 metrin estejuoksussa. Hän juoksi ajan 8.21,47, joka alittaa yleisurheilun MM-kilpailujen tulosrajan 8.29,00.

23-vuotiaan Helsingin Kisa-Veikkojen juoksijan aiempi ennätys oli 8.28,48. Hänen ennätyksensä parani siis seitsemän sekuntia.

Raitasen tulos yltää Suomen kaikkien aikojen tilastossa viidenneksi. Suomen ennätys on Jukka Keskisalon kymmenen vuotta sitten juoksema 8.10,67.

Raitanen ohitti tilastossa muiden muassa henkilökohtaisen valmentajansa Janne Ukonmaanahon, jonka ennätys 8.27,08 on vuodelta 2011.

Hyvätasoisen kilpailun voitti Yhdysvaltain Andy Bauer ajalla 8.18,29. Raitanen saavutti kenialaista Nicholas Bettia lopussa, mutta tämä piti suomalaisen takanaan 27 sadasosan erolla.

Neljänneksi juoksi Etiopian Tesfaye Deriba ajalla 8.24,28.

Raitasen tulos alittaa myös ensi vuonna kilpailtavien Tokion olympialaisten tulosrajan 8.22,00.

Raitanen oli maalin tultuaan hyvävoimainen ja saapui haastatteluunkin vaivatta. Kova aika ylitti miehen odotukset.

– Olen tiennyt, että se on mahdollista juosta. En odottanut, että se tulee näin aikaisin tähän alkukauteen, mutta positiivinen juttu näin. Tästä on kiva lähteä parantamaan, Raitanen kommentoi Yle Urheilulle.

Raitasen kausi jatkuu seuraavaksi hänen kakkoslajinsa parissa Jukolan viestissä Helsingin Suunnistajien joukkueessa. Sen jälkeen hän lähtee vuoristoleirille Sveitsin St. Moritziin, jolta heinäkuun puolivälissä palatessaan hän aikoo jatkaa kilpailukauttaan.

Lue myös:

Amerikkalainen vei voiton suomalaisaitureiden rintaman edellä – Neziri jäi alkuerässä niukasti MM-rajasta, Hurske pinkoi ennätyksensä

MM-rajan rikkoneet Kuusela ja Helander onnistuivat hienosti – Kirt oli vahvin, mutta saari jäi kisajärjestäjille

Viimeisellä yli! Ella Junnila hyppäsi Suomen ennätyksen korkeushypyssä – katso video huippusuorituksesta

Suomalaisen aituritähden pitkä piina päättyi – palasi kilpailemaan yli vuoden tauon jälkeen: "Aika pohjalta lähdimme rakentamaan"

Topi Raitanen juoksee veitsen terällä kohti syksyn MM-kisoja – pitkä kilpailukausi ei entistä suunnistajaa hetkauta: "Olen tottunut, että syksyllä kilpaillaan"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat