Suora

  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastus
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastus
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Dota 2: The International

Hallitsevalla Euroopan mestarilla takkuinen alku MM-kisoissa:" Ei tarvitse olla taktikko, että tunnistaa Hollannin heikkouden"

Hollanti kukisti vaivoin Uuden-Seelannin MM-avauksessaan.

FIFAn jalkapallon naisten MM 2019
Hollanti
Hollanti juhli lisäajalla syntynyttä voitto-osumaa Uutta-Seelantia vastaan. Getty images

Hallitsevan Euroopan mestarin Hollannin MM-taival oli käynnistyä kaamealla pettymyksellä, sillä joukkue oli hyvin lähellä maalitonta tasapeliä Uutta-Seelantia vastaan. Maailmankin mittakaavassa superkovan hyökkäyskolmikon omaavan Hollannin yllätysratkaisijaksi nousi vaihdosta sisään tullut Jill Roord, joka iski voittomaalin lisäajalla. Yle Urheilun asiantuntijat Heidi Pihlaja ja Erkka V. Lehtola pitivätkin vaihtopelaajien panosta merkittävänä.

Lineth Beerensteyn on ollut karsinnoissakin vahvassa roolissa. Hän pystyi korvaamaan jopa Vivianne Miedemaa kärjessä ja on vaarallinen vaihdosta tullessaan. Vaihdossa on paljon voimaa, mistä maali on hyvä osoitus, Pihlaja huomautti.

Osuman alustanut Beerensteyn korvasi Hollannin tähtihyökkääjä Shanice van de Sandenin 86. minuutilla, mutta Lehtolan mukaan vaihdon olisi pitänyt tapahtua aiemminkin.

– Jos olisin tuon joukkueen päävalmentaja, Van de Sanden olisi ainainen päänsärky. Tiedetään, että hän on huippunopea ja räjähtävä. Aina on se mahdollisuus, että hän karkaa ja tekee jotakin. Toisaalta, herranjumala, mitä valintoja. Ihan karmeita syöttöjä.

Myöskään Hollannin puolustuspeli ei vakuuttanut asiantuntijakaksikkoa.

– Ei tarvitse olla kummoinen taktikko, että tunnistaa Hollannin heikkouden. Se on topparipari ja puolustuslinjan työskentely kokonaisuudessaan. Anouk Dekker, joka oli karsinnoissa toinen toppari, on ollut pelikiellossa. Stefanie Van der Gragtin ja Dominique Bloodworthin työskentely ei ole vakuuttanut, Pihlaja sanoi.

Altavastaajan pelisuunnitelma piti

Sen sijaan Uuden-Seelannin lähes loppuun asti kestänyt viivytystaistelu keräsi kaksikolta kiitosta.

– Yleensä olen aina sitä mieltä, että parempi ansaitsee voiton ja Hollanti oli parempi. Uusi-Seelanti oli alakynnessä koko pelin. Nostan pisteitä siitä, että heillä oli hyvä suunnitelma, jota pystyivät noudattamaan ja lähes loppuun asti jaksoivat, Lehtola sanoi.

– Uusi-Seelanti pelasi taktisesti hyvän ottelun. Ensimmäisellä puoliajalla he olivat aktiivisia ja pystyivät pitämään palloa ja kahta kärkeä hyödyntäen saamaan painetta Hollannin maalille. Heille tuli ehkä pieni väsyminen prässipelissä ja kun hyökkääjät menivät vaihtoon, joutuivat he vetäytymään ja ottamaan vähän vastaan, Pihlaja pohti.

Seuraavaksi Uusi-Seelanti joutuu todelliseen testiin, sillä vastaan asettuu Kanada, jonka kärjessä viilettää Christine Sinclair, yksi maailman parhaista maalintekijöistä. Hollanti kohtaa puolestaan 0–1-tappion Kanadalle kärsineen Kamerunin.

Lue myös:

22-vuotias lastenkirjailija viilettää MM-kisojen mitaliehdokkaan kärjessä ja rikkoo maaliennätyksiä – Vivianne Miedema ei kuitenkaan koskaan tuuleta

Jymy-yllätys kävi lähellä MM-viheriöllä! Euroopan mestari Hollanti selvisi tuskasta voittoon viime hetkellä – katso ratkaisumaali

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat