Huuhkajat sai uusia vastuunkantajia – Markku Kanervan ennakkoluulottomat valinnat nousivat esiin näyttävällä tavalla: "Pojat voivat olla tyytyväisiä"

Lassi Lappalainen ja Benjamin Källman juonivat Suomen upean 2–0-maalin Liechtensteinia vastaan.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Lassi Lappalainen
EPA

Benjamin Källman oli ennen tiistai-illan Liechtenstein ottelua pelannut A-maajoukkueen paidassa kahdeksan minuuttia. Lassi Lappalaiselle maaottelu oli uran kuudes.

Huuhkajien päävalmentajan Markku Kanervan ennakkoluulottomat valinnat avauskokoonpanoon olivat Suomen suurimpia onnistujia 2–0-voitossa. Källman, 20, pelasi täydet 90 minuuttia ja teki kirsikkana kakun päälle joukkueensa toisen maalin.

– Oli kiva voittaa ja tietenkin se maali siihen päälle. Ihan loistavat fiilikset, Källman iloitsi ottelun jälkeen Yle Urheilulle.

2–0-maali oli komeaa katseltavaa. Källmanin tavoin ensimmäistä kertaa karsintaottelussa avaukseen noussut Lappalainen rynnisti omasta päästä kenttää vasenta laitaa pitkin ja tarjoili Källmanille maukkaan syötön. Tanskan liigan Vendsysseliä edustava pelaaja laittoi pallon tyhjään maaliin Liechtensteinin puolustajan estelyistä huolimatta.

– Lassille kiitos, esityö oli hieno. Siitä oli helppo viimeistellä, Källman sanoi.

Päävalmentaja Kanerva myhäili tyytyväisenä, kun nuoret huuhkajat kiittivät vastuusta ja onnistuivat erinomaisesti Vaduzin illassa.

– Lassi pääsi käyttämään vahvuuksiaan siinä nopeassa tilanteenvaihdossa. Källman on vaarallinen pelaaja viimeisessä linjassa ja pystyy survomaan noita palloja maaliin. Pojat voivat olla tyytyväisiä esitykseen, Kanerva totesi.

Källmanin ja Lappalaisen lisäksi uutta pelaajasukupolvea edusti Vaduzissa puolustaja Leo Väisänen. Hollantilaisen Den Boschin pelaaja sai tililleen ensimmäiset maajoukkueminuutit, kun hän korvasi Jukka Raitalan 86. minuutilla.

– Se oli suunnitelmissa, että jos peli on paketissa, niin annetaan "Leksalle" debyytti, Kanerva kertoi.

Markku Kanerva
Markku Kanerva onnistui kokoonpanomuutoksissaan.EPA

Kärsivällisyys palkittiin

Huuhkajat hallitsi Vaduzissa peliä mielin määrin, mutta joutui odottamaan ensimmäistä maalia avauspuoliajan lopulle asti. Teemu Pukin osuma oli vapauttava.

Kanerva oli tyytyväinen joukkueensa asenteeseen. Liechtensteinin kaltaista jalkapallon lilliputtia vastaan Suomen pelissä ei ollut havaittavissa minkäänlaista ylimielisyyttä.

– Oli ajan kysymys, milloin verkko heilahtaa. Kypsä, ammattimainen esitys. Painotin paljon kärsivällisyyttä. Pyrimme luomaan tilaa linjojen väliin ja pelaamaan sinne rohkeasti. Pääsimme mukavasti paikoille, Kanerva summasi.

Kesäkuun maaottelutupla oli Huuhkajille täydellinen, kun sekä Bosnia ja Hertsegovina että Liechtenstein kaatuivat tyylikkäästi. Markku Kanervalla oli voiton jälkeen hymy syystäkin herkässä.

– Kuusi pistettä näistä kahdesta, ja oma pää pysyi puhtaana. Tästä on erittäin hyvä lähteä syyskuun peleihin, Kanerva riemuitsi.

Suomi jatkaa EM-karsintoja syyskuussa, kun kotiotteluissa on vastassa Kreikka ja Italia.

Lue myös:

Nyt saa unelmoida! Armenian yllätys ja Italian nousu petasivat Suomelle loistavat asemat EM-karsintalohkossa

Voittokulku jatkuu! Huuhkajat tyylitteli Liechtensteinin kumoon Teemu Pukin ja Benjamin Källmanin maaleilla

Kolme pistettä! Pukki ja Källman osuivat, Liechtenstein kaatui komeasti EM-karsinnoissa – Yle seurasi hetki hetkeltä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat