Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • Urheilukierros
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä

Kesähäät odottavat: ilmiömäisen kauden pelannut Teemu Pukki pääsee vihdoin lomalle perheen kanssa – "He saavat päättää, mitä tehdään"

Jalkapallokausi on päättynyt, mutta Teemu Pukin vuosi jatkuu ikimuistoisena.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Teemu Pukki
Teemu Pukki iski Liechtensteinia vastaan Suomen voittomaaliksi jääneen osuman.EPA

Teemu Pukki päätti uransa parhaan kauden tutulla tavalla. Suomalainen poistui jälleen kerran kentältä voittajana ja maalintekijänä. Kauden viimeinen osuma syntyi Liechtensteinin verkkoon, kun Huuhkajat nappasi tiistaina Vaduzissa tärkeän 2–0-voiton.

Robin Lod löysi takatolpalta Pukin, joka sai siirtää Suomen johtoon 37. peliminuutilla. Pukin mukaan Suomi olisi voinut tehdä enemmänkin maaleja.

– Ei ollut helppo peli, ja sen tiesimmekin. Meillä oli siinä paljon paikkoja, mutta olimme hieman huolimattomia. Se kertoo meidän henkisestä vahvuudesta, ettemme turhaudu, vaan jaksamme yrittää, Pukki kertasi Yle Urheilulle ottelun jälkeen.

Pukki teki Bosniaa ja Liechtensteinia vastaan yhteensä kolme maalia, vaikka edellisestä ottelusta oli ehtinyt vierähtää lähes kuukausi.

Suomalainen johdatti Norwichin Valioliigaan ja Englannin Mestaruussarjan voittoon. Hänet valittiin koko sarjan parhaaksi pelaajaksi. Viime viikolla tunnustusten sarja sai jatkoa, kun Palloliitto palkitsi Pukin vuoden miespelaajana kotimaassa.

Pukin koko kauden maalisaldo on suomalaisessa jalkapallohistoriassa poikkeuksellisen hieno. Seura- ja maajoukkuepelit yhteenlaskettuna Pukki iski 56 ottelussa huimat 36 maalia.

Jalkapallokausi on päättynyt, mutta Pukin elämässä ikimuistoisia hetkiä on luvassa kesälläkin. Hän astelee nimittäin avioon puolisonsa Kirsikka Laurikon kanssa. Parilla on puolitoistavuotias tytär.

– Meillä on häät tulossa piakkoin. Muutenkin perheelle pitää antaa aikaa. Kohta on taas lähtö Englantiin, eikä kotona ole niin paljoa aikaa olla. Nyt sitä pyhitetään perheelle. He saavat päättää, mitä tehdään, Pukki sanoi.

Lue myös:

Huuhkajat sai uusia vastuunkantajia – Markku Kanervan ennakkoluulottomat valinnat nousivat esiin näyttävällä tavalla: "Pojat voivat olla tyytyväisiä"

Nyt saa unelmoida! Armenian yllätys ja Italian nousu petasivat Suomelle loistavat asemat EM-karsintalohkossa

Kolme pistettä! Pukki ja Källman osuivat, Liechtenstein kaatui komeasti EM-karsinnoissa – Yle seurasi hetki hetkeltä

Voittokulku jatkuu! Huuhkajat tyylitteli Liechtensteinin kumoon Teemu Pukin ja Benjamin Källmanin maaleilla

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat