Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • Urheilukierros
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä

Ampumahiihdon maailmancup starttaa tulevaisuudessa Kontiolahdelta – "Tiivis kolmen päivän avaus"

Ampumahiihdon maailmancupin avauskilpailut järjestetään Kontiolahdella kausilla 2020-2021 ja 2021-2022.

ampumahiihto
Kaisa Mäkäräinen Kontiolahti
Kaisa Mäkäräinen Kontiolahden maisemissa.Tomi Hänninen

Ampumahiihdon maailmancupin kisaohjelmaan tulee merkittäviä muutoksia syksyllä 2020. Maailmancupin avauskilpailut järjestetään Kontiolahdella kausilla 2020-2021 ja 2021-2022.

Maailmancup aloitetaan Kontiolahdella, josta kiertue siirtyy Ruotsin Östersundiin. Aiempina vuosina maailmancup on alkanut Östersundin osakilpailuilla, mutta nyt siis kauden avaus viedään Kontiolahteen.

– Maailmancupiin halutaan tiivis kolmen päivän avaus, joka järjestetään Kontiolahdella. Aikaisempi puolitoista viikkoa kestänyt avaustapahtuma on koettu liian pitkäksi, Ampumahiihtoliiton puheenjohtaja Kalle Lähdesmäki kertoi Yle Urheilulle.

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto (IBU) etsi kauden avaukselle lumivarmaa paikkaa ja päätyi Kontiolahteen.

– Kontiolahden lumivarmuudella oli ihan ratkaiseva merkitys. Tuohon vuodenaikaan maailmassa ei ole kovin montaa paikkaa, joissa voi tehdä vaativia harjoituksia, Lähdesmäki totesi.

Vielä ensi kaudella (2019-2020) Kontiolahden maailmancup kilpaillaan aiempaan tyyliin kevättalvella.

Vuoden 2021 ampumahiihdon MM-kisat järjestetään Sloveniassa Pokljukassa. Vuonna 2023 MM-mitaleista kamppaillaan Saksan Oberhofissa.

Maailmancup- ja MM-kilpailujen palkintorahoihin on tulossa huomattavia korotuksia. Ensi kaudesta lähtien palkintorahoja jaetaan 20 parhaalle urheilijalle, kun tähän saakka rahoista on päässyt nauttimaan 15 parasta urheilijaa.

Palkintorahat nousevat kokonaisuudessaan yli 400 000 eurolla.

Lue lisää:

Kaisa Mäkäräisen työt jatkuvat ampumahiihdon maajoukkueessa totutulla kaavalla: "Toimivaa sapluunaa ei kannata yrittää keksiä uudelleen"

Kaisa Mäkäräinen nimettiin A-maajoukkueeseen – joukkueessa kahdeksan urheilijaa

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat