Suora

  • Rallin MM, Sardinia, kisakooste
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Tampereen taika jää taakse – Huuhkajat pelaa vuoden viimeiset EM-karsintapelinsä Turussa ja Helsingissä

Suomi pelaa kaksi seuraavaa EM-karsintaotteluaan Tampereella, kolmannen Turussa ja neljännen Helsingissä.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
jalkapallofanit huuhkajat
Huuhkajien faneja Tampereella Ratinan stadionilla seuraamassa Bosnia-Hertsegovina-ottelua.Vesa Moilanen / Lehtikuva

Suomi pelaa jalkapallon miesten EM-karsintojen vuoden viimeiset kotiottelunsa suunnitelmien mukaisesti Turussa ja Helsingissä. Otteluohjelmassa ovat J-lohkon karsintapelit 15. lokakuuta Turussa Armeniaa ja 15. marraskuuta Helsingissä Liechtensteinia vastaan.

Suomi on Helsingin olympiastadionin remontin takia pelannut jalkapallomaaotteluja lähinnä Tampereen Ratinassa. Maajoukkue on voittanut Ratinassa viisi viime otteluaan peräkkäin.

Voittoputki on saanut Suomen eli Huuhkajien kannattajista monen uumoilemaan, voisiko loppuvuoden Armenia- ja Liechtenstein-pelit siirtää pelattavaksi Tampereelle.

– Ne ottelut pelataan suunnitelmien mukaisesti Turussa ja Helsingissä. Viime maanantai oli Euroopan jalkapalloliitto Uefan sääntöjen mukaan takaraja pelipaikkakuntien siirrolle, Suomen palloliiton myynti- ja markkinointijohtaja Mikko Varis kertoo.

Suomi pelaa EM-karsintojen seuraavat kaksi kotiotteluaan Tampereella 5. ja 8. syyskuuta Kreikkaa ja Italiaa vastaan.

Marraskuussa luonnonnurmella pelaaminen ei tule kysymykseenkään

Tampereen Ratina vetää loppuunmyytynä reilut 16 000 katsojaa. Turun Kupittaan yleisökapasiteetti on noin 8 000 katsojaa.

– Meillä on yhtä lailla hyviä kokemuksia Turusta, jossa Suomi voitti viime syyskuussa Nations Leaguessa (Kansojen liiga) Viron, Varis perustelee.

Helsingin Töölön keinonurminen jalkapallostadion on marraskuun puolivälissä pelipaikkana Liechtenstein-kotiottelulle käytännössä ainoa vaihtoehto.

– Siinä vaiheessa vuotta ottelua ei missään nimessä haluta pelata luonnonnurmella, koska sääolot voivat olla Suomessa mitä tahansa, Varis huomauttaa.

Huuhkaja-huuma on nostattanut Suomen maajoukkueen kannattajien keskuudessa EM-kisakuumetta, vaikka ensi vuoden lopputurnaukseen on vielä matkaa.

– On turha mennä asioiden edelle. Toki on tiedossa, että jos ja kun EM-kisoihin päästään, lippuja tullaan Suomessa kysymään valtaisasti. Meillä on siihen selkeät askelmerkit, Varis kertoo.

Suomi on karsintalohkossaan toisena Italian jälkeen. Lohkon kaksi parasta joukkuetta selviytyvät vuoden 2020 EM-lopputurnaukseen.

Juttua täydennetty kello 12.40: Lisätty Mikko Variksen kommentteja.

Lue myös:

Kesähäät odottavat: ilmiömäisen kauden pelannut Teemu Pukki pääsee vihdoin lomalle perheen kanssa – "He saavat päättää, mitä tehdään"

Huuhkajat sai uusia vastuunkantajia – Markku Kanervan ennakkoluulottomat valinnat nousivat esiin näyttävällä tavalla: "Pojat voivat olla tyytyväisiä"

Nyt saa unelmoida! Armenian yllätys ja Italian nousu petasivat Suomelle loistavat asemat EM-karsintalohkossa

Voittokulku jatkuu! Huuhkajat tyylitteli Liechtensteinin kumoon Teemu Pukin ja Benjamin Källmanin maaleilla

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat