Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Valko-Venäjä pyöritti Suomen lentopallonaisia

Suomi hävisi Valko-Venäjälle erin 0–3 Kultaisessa liigassa.

Maajoukkuelentopallo
Piia Korhonen, Suomi, Espanja
Piia Korhonen (vas.) oli Suomen paras pelaaja Valko-Venäjää vastaan. Kuva on toukokuisesta Espanja-pelistä.Mauri Ratilainen/AOP

Suomi ei juurikaan pystynyt haastamaan lentopallon naisten Kultaisen liigan ottelussa Valko-Venäjää, joka on voittanut kaikki viisi peliään. Suomi hävisi Hämeenlinnassa pelatun ottelun tylysti 0–3 (17–25, 16–25, 18–25).

– Vastustajalle oli parempaa hyökkäyspeliä. Emme oikeastaan pystyneet kauheasti edes haastamaan kuin hetkittäin, sillä viimeistään lopussa vastustajalle tuli kaula. Olisimme voineet saada erän tai kaksi omalla hyvällä pelillämme, sanoi Suomen passari Kaisa Alanko.

– Valko-Venäjän syöttö oli tosi hyvä. Vaikkei heidän vastaanottonsa toimisi, heillä oli tosi hyviä laitapelaajia. Valko-Venäjä on yleisesti hyökkäysvoimainen joukkue, Alanko jatkoi.

Suomen päävalmentaja Tapio Kangasniemi oli samoilla linjoilla.

– Emme pystyneet vastaamaan hyökkäykseen. He löivät hyvin joko sektoriin tai yläkäsiin, Kangasniemi sanoi.

Kangasniemi vaihteli ryhmäänsä ahkerasti.

– Kultaisen liigan isoimpia plussia on, että voimme antaa peliaikaa isolle määrälle pelaajia, kuten nytkin nuorelle Emmi Riikilälle ja kokeneelle Saara Eskolle. Vastapainoksi olisi löydettävä kuusikkopeli.

– Meidän on saatava syöttö- ja vastaanottopelimme pykälää paremmaksi. Pitää olla huolissaan verrattuna viime vuoden tilanteeseen, mutta vuodet eivät ole veljeksiä keskenään. Meillä on vielä paljon töitä ennen EM-kisoja. Joidenkin pelaajien henkisesti vaikea vuosi näkyy pelissämme, Kangasniemi sanoi.

Korhonen Suomen tehokkain

Hakkuri Piia Korhonen oli Suomen tehokkain, sillä hän voitti 13 pistettä joukkueelle ja sai tehosaldoksi +8. Yleispelaajat Saara Esko ja Suvi Kokkonen hankkivat seitsemän pinnaa Suomelle. Kapteeni Laura Pihlajamäki voitti kuusi pistettä ja keräsi teholukeman +5.

– Kultaisen liigan häviöistä on tullut hyvää oppia. Se kehittää meitä joukkueena, Alanko arvioi.

Alanko, 25, pelasi tämän kauden Ranskassa Nantesissa viiden Saksassa vietetyn kauden jälkeen.

– Aika on mennyt nopeasti ja hyvin. Tämän kevään hopea oli ehkä paras saavutus, sillä sitä ei odottanut, ja se ylitti odotukset, Alanko sanoi.

Lue myös:

Lentopallomiehille ja -naisille tappiot Kultaisessa liigassa

Lentisnaisille maukas vierasvoitto – yhdeksän vuoden tauon jälkeen maajoukkueeseen palannut Saara Esko tehtaili 22 pistettä!

Kaverit koulussa ja pelikentillä kiusasivat, mutta Suomen menestynein lentopalloilija Riikka Lehtonen löysi urheilusta vahvuutensa – "Siellä ei arvosteltu minua"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat