Suora

  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Dota 2: The International

Susijengin tukipilari palaa Ranskan liigaan – painajaismaisen kauden jälkeen Jamar Wilson uskoo vielä muutamaan vuoteen huipputasolla

Jamar Wilsonin vuosi Liettuassa oli vaikea henkisesti ja fyysisesti.

koripallo
Jamar Wilson
Jamar Wilson auttoi helmikuussa Suomen voittoon Ranskasta koripallon MM-karsinnoissa.Tomi Hänninen

Suomen maajoukkuekoripalloilija Jamar Wilson palaa Ranskan koripalloliigaan vietettyään vuoden Liettuan liigassa pelaavassa BC Lietkabelisissa.

Wilson, 35, pelaa ensi kaudella JL Bourg Basketissa hänelle tutussa sarjassa, sillä hän pelasi Ranskassa myös Rouenin (2014-2015) ja Nanterren (2017-2018) riveissä.

185-senttinen takamies pelasi menneellä kaudella Liettuassa yhden uransa parhaista kausista ja johdatti BC Lietkabelisin Liettuan mitalipeleihin, joissa se jäi neljänneksi.

Vaikka kausi päättyi tyydyttävään tulokseen, oli se Wilsonin osalta sekavaa myllerrystä. Seuran uusi urheilutoimenjohtaja Jonas Vainauskas oli lähettää Wilsonin kesken kauden muualle. Vainauskas sai kuitenkin itse lähteä ja Wilson otettiin takaisin joukkueeseen.

– Tämä oli urani haastavin kausi henkisesti ja fyysisesti. Olen yleensä sellainen pelaaja, joka on paljon äänessä ja pidän hyvää tunnelmaa yllä, mutta tällä kaudella se oli aika vaikeaa. Monin tavoin tämä oli painajaismainen kausi, Wilson kertoi tiedotteessa.

– Kun ottaa olosuhteet huomioon, niin pelasin tietyissä tapauksissa urani parasta koripalloa. En halua soittaa omaa torveani, mutta pystyin suoriutumaan korkealla tasolla kaikesta sekasorrosta huolimatta. Olen ylpeä siitä miten pelasin kauden aikana.

Wilson perheineen muuttaa Bourg-en-Bressen kaupunkiin, joka sijaitsee lähellä Lyonia ja Sveitsin rajaa. Susijengin luottohahmo iloitsee mahdollisuudesta palata Ranskan fyysiseen liigaan.

– Sain Liettuassa tilaisuuden olla oma itseni ja päästä lähelle korkeinta pelillistä tasoani. Korkeimmalla mahdollisella tasolla pelaaminen on minulle edelleen tärkeää ja tuntuu, että minulla on vielä muutama vuosi huipputasolla jäljellä, Wilson kiittelee.

Lue myös:

Mieletön trilleri! Susijengin MM-kisaunelma säilyi elossa upealla Ranska-voitolla – Jamar Wilson käsittämättömässä vireessä

Susijengin kylmäpäinen ratkaisija Wilson vaatimattomana Ranska-voiton jälkeen: "Tänään sattui olemaan vain minun päiväni"

Naisten koripallomaajoukkueen avainpelaaja Annika Holopainen siirtyy Ranskan kentille – "Joukkueen konsepti ja pelityyli kuulostivat sopivilta"

Ranskalainen NBA-tähti lopettaa uransa – Tony Parker muistetaan parhaiten Spursin pysäyttämättömästä kolmikosta

Petteri Koponen mestaruusjahtiin – Bayern vakuuttavasti finaaleihin

Lähteet: suomen koripalloliitto

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat