Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Rask pettyi jo toisen kerran finaaleissa: "Pahin painajainen!"

Stanley Cupin seitsemäs loppuottelu oli Tuukka Raskille karmiva painajainen.

NHL
Tuukka Rask taisteli Bostonin maalilla.
Tuukka Raskin taistelu Bostonin maalilla päättyi kirvelevään pettymykseen. Getty Images

BOSTON. Paljon vaikeampaa ottelua ei olisi voinut Tuukka Raskille keskiviikon ratkaisevassa Stanley Cup-finaalissa eteen heittää. Bostonin suomalaisvahti sai katsella avauserässä maaliltaan Bruinsin jatkuvaa vyörytystä St. Louisin päädyssä kylmiltään seisten. Boston ei kuitenkaan saanut yllätettyä alussa fantastisen ottelun pelannutta St. Louis-vahti Jordan Binningtonia.

St. Louis ei sen sijaan armoa tuntenut maalipaikan saadessaan.

Ryan O’Reilly ja Alex Pietrangelo iskivät avauserän lopulla noin kolmen minuutin välein kaksi osumaa ohi Raskin, joten erätauolle lähdettiin St. Louisin 2–0-johdossa. Lukemat olivat täydellisesti vastoin pelitapahtumia. St. Louis yllätti Raskin kahdesti vain neljällä laukauksella.

Boston vei laukaukset avauserässä 12–4.

Rask torjui ottelussa lopulta vain kuusitoista kertaa, joten tämä torjuntaprosentiksi jäi 80. Raskin torjuntaprosentti oli vähintään 90 jokaisessa tämän kevään pudotuspeliottelussa ennen keskiviikkoa.

– Tuo peli oli varmasti pahin painajainen, mitä voi tällaiseen paikkaan tulla. Peli oli 2–0 ennen kuin olin tehnyt periaatteessa torjuntaakaan. Siitä oli kiva lähteä rakentamaan. Ei siinä sitten voinut muuta kuin yrittää pitää keskittymisen kasassa. Onneksi peli ei sentään toisessa erässä revennyt, siinä oli pari aika pahaa paikkaa, Rask kommentoi Yle Urheilulle Bostonissa.

Rask ei yrittänytkään peitellä turhautumista, joka kylmiltään maalilla seisomiseen liittyi.

– Eihän se helppoa ollut, mutta mitä siinä nyt voi tehdä. Odottelin vain laukauksia, mutta niitä ei vain tullut. Vasta kolmannen erän puolivälissä alkoi olla sellainen fiilis, että sai jotakin torjuntoja. En tiedä heidän suunnitelmistaan, mutta jotenkin tuntui, etteivät he edes halunneet laukoa. He heittelivät vain kiekkoja päätyyn ja yrittivät saada jotakin karvausta aikaiseksi.

– Ja he ovat todella hyviä pelaamaan johdossa. Kyllä nuo kaksi ensimmäistä maalia nousivat tässä suureen rooliin, Rask jatkoi.

Raskille Stanley Cupin finaalitappio oli toinen peräkkäinen. Kesällä 2013 Boston ja Rask taipuivat kuuden pelin loppuottelusarjassa Chicagolle. Oli sanomattakin selvää, että Raskilla oli tunteet vahvasti pinnassa kirvelevän tappion jälkeen.

– Pystyisin minä avaamaan näitä tunteita, mutta en tiedä, kehtaako sitä telkkariin sanoa. Alla on pitkä kausi, joten olo on tällaisen jälkeen todella tyhjä. Varmasti tässä muutama päivä menee, että saa taas ajatuksia kasaan. Harmittaa todella paljon, Rask totesi.

Vuoristoratasarja

St. Louisin voitto sarjan seitsemännessä ottelussa ei ollut loppuottelusarjan luonteen huomioon ottaen lopulta edes yllätys. Joukkueet voittivat otteluita sarjassa vuorotellen ja usein tuntui, ettei kumpikaan joukkueista pystynyt kahteen hyvään otteluun peräkkäin.

Ainoastaan St. Louis voitti kertaalleen kahdesti putkeen, ottelut neljä ja viisi.

– Oli tosi erikoinen sarja. Tuntui, ettei kummallakaan joukkueella ollut minkäänlaista momentumia ottelusta toiseen. Pelaamisen taso ailahteli ja pelit menivät isomaalisiksi. Harmittaa.

Raskista ei kuitenkaan Bostonin mestaruushaaveet tälläkään kertaa olleet kiinni. Raskin pudotuspelien torjuntaprosentti (93,4) tältä keväältä on 2000-luvun kahdeksanneksi paras maalivahtisuoritus. Raskin 94,0 keväältä 2013 on vuosituhannen viidenneksi kovin noteeraus.

Voitaneen siis todeta, että Rask viihtyy kovien panosten otteluissa hyvin.

– Ei tuo tätä yhtään helpommaksi tee, Rask huomautti.

– Ärsyttää hävitä, ja joukkueena tässä hävitään ja voitetaan. Itse vain yritän valmistautua jokaiseen peliin samalla tavalla ja antaa joukkueelle mahdollisuuden voittaa. Joskus voitat, joskus häviät, mutta onhan tämä ihan karmea päätös kaudelle, Rask huokaili.

Siihen, miten kirvelevä tappio nollataan, Raskilla oli klassinen vastaus valmiina.

– Mennään eteenpäin niin kuin Juti sanoisi, Rask päätti.

Lue lisää:

Bostonin ja Raskin haaveet kaatuivat – St. Louis juhlii Stanley Cupia!

Kommentti: Tuukka Rask kohtasi parempansa vasta finaalivaiheessa – suomalaisen peliesitykset finaalitappiosta huolimatta jäävät silti NHL:n historiankirjoihin isoilla kirjaimilla

Kommentti: Kaikkien aikojen tuhkimotarina!

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat