St. Louisin O'Reilly pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi – toisti Wayne Gretzkyn huiman tempun

Kanadalaishyökkääjä teki maalin neljässä perättäisessä NHL:n finaaliottelussa.

NHL
Ryan O'Reilly kuvassa
Ryan O'Reilly valittiin pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi. Getty Images

St. Louisin keskushyökkääjä Ryan O'Reilly on valittu jääkiekon NHL:n pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi. O'Reillylle ojennettiin Conn Smythe Trophy sen jälkeen, kun St. Louis oli voittanut Bostonin ratkaisevassa finaalissa ja ottanut ensimmäisen Stanley cup -mestaruutensa.

28-vuotias kanadalainen O'Reilly siirtyi St. Louisiin viime kesänä Buffalosta. Hän pelasi hyvän runkosarjan ja keräsi uransa parhaat tehot 28+49=77. Pudotuspeleissä hän jakoi pistepörssin kärkisijan Bostonin Brad Marchandin kanssa 23 tehopisteellä.

O'Reilly onnistui maalinteossa kussakin neljästä viimeisestä finaaliottelusta, ratkaisupelissä hän teki St. Louisin avausmaalin ohjaamalla Jay Bouwmeesterin laukauksen sisään.

Edellinen neljässä finaaliottelussa perättäin osunut pelaaja oli Edmontonin Wayne Gretzky, joka heilutti verkkoa neljässä ottelussa perättäin finaalisarjassa Philadelphiaa vastaan 1985.

– On niin paljon ihmisiä joita haluan kiittää, valmentajia ja koko kotiseutuani, sanoi Ontariosta kotoisin oleva O'Reilly NHL.comin mukaan.

– Niin paljon ihmisiä, jotka eivät tiedä kuinka tärkeitä he olivat uralleni, ja toivon että he juhlivat kanssani nyt. En malta odottaa, että pääsen viemään Stanley cupin sinne.

O'Reilly on tuttu mies myös Kanadan maajoukkuepaidasta. Hän voitti maailmanmestaruuden 2015 ja 2016 sekä World cupin syksyllä 2016.

Lue lisää:

Bostonin ja Raskin haaveet kaatuivat – St. Louis juhlii Stanley Cupia!

Kommentti: Tuukka Rask kohtasi parempansa vasta finaalivaiheessa – suomalaisen peliesitykset finaalitappiosta huolimatta jäävät silti NHL:n historiankirjoihin isoilla kirjaimilla

Kommentti: Kaikkien aikojen tuhkimotarina!

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat