Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Jatkosopimuksestaan huoleton Patrik Laine toivoo Kaapo Kakolle ykkösvarausta: "Tällä hetkellä Kaapo on parempi pelaaja kuin Hughes"

Patrik Lainetta ei kiinnostanut seurata Stanley Cupin ratkaisuotteluita, joista mestariksi selviytyi Winnipegin kesälomalle lähettänyt St. Louis.

NHL
Patrik Laine
Patrik Laine golfasi keskiviikkona Nokialla.Mika Kanerva

Kesäkuussa 2016 jääkiekkoilija Patrik Laineen elämä oli haipakkaa. NHL-varaustilaisuuden kakkostähteä vietiin paikasta toiseen. Kaikki halusivat palansa tuoreesta Winnipeg Jetsin kiinnityksestä.

Samanlaisessa tilanteessa on nyt 18-vuotias Kaapo Kakko, jota povataan varaustilaisuuden ensimmäiseksi tai toiseksi poiminnaksi amerikkalaislupaus Jack Hughesin rinnalla.

– Kaapolla on aika tiukka kesä tulossa. Ei käy kateeksi. Saan nyt itse olla rauhassa, mikä on ihan kiva, Patrik Laine sanoo Yle Urheilulle Nokialla, jossa hän osallistuu Nokia River Golf Open -kilpailuun.

Nyt 21-vuotias Laine muistaa kolmen vuoden takaisen hetken varaustilaisuudessa kirkkaasti. Kun hän kuuli oman nimensä huudettavan toisena, oli tunne hieno.

Kakon varausnumeroa hän ei uskalla arvata, mutta toivoo varausnumeroa yksi ja että nuorukainen pystyy nauttimaan jokaisesta hetkestä varausrumban aikana. Laineella ja Kakolla sattuu olemaan yhteinen pelaaja-agentti, Petteri Lehto.

– Ei sitä tiedä, mitä ykkösenä varaava joukkue ajattelee ja haluaa. Totta kai tällä hetkellä Kaapo on parempi pelaaja kuin Hughes. Mutta tuossa iässä kehittyy nopeasti ja voi kehittyä tosi paljon yhden kesänkin aikana. Potentiaalia molemmilla on ihan huipusti, Laine pohtii.

Kaapo Kakko
Kaapo Kakko juhli toukokuussa jääkiekon maailmanmestaruutta.Mikko Stig / Lehtikuva

Ensimmäisenä varaava New Jersey Devils on pitänyt päätöksestään matalaa profiilia. NHL:n varaustilaisuus järjestetään ensi viikon perjantaina, 21. kesäkuuta.

Luottavaisin mielin sopimusneuvotteluihin

Vaikka Laine on vielä vailla sopimusta ensi kaudeksi, ei asia voisi häntä vähempää huolestuttaa. Hän luottaa asioidenhoitajiensa ammattitaitoon, eivätkä sopimuskysymykset ole juolahtaneet hänen mieleensä.

– Ei tuollaisista asioista kannata stressata. Olen tyytyväinen siihen, miten olen toiminut kolmen vuoden ajan. Aika paljon olen tehnyt kentällä sellaisia juttuja, joita historiassa ei moni ole pystynyt tekemään. Ihan luottavaisin ja tyytyväisin mielin voi lähteä näihin sopimusneuvotteluihin.

Viime yönä päättyneen NHL-kauden viimeisiä otteluja Patrik Laine seurasi aiempaa vähemmän. Juuri mestaruuden voittanut St. Louis Blues lopetti Laineen edustaman Winnipegin kauden pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

Patrik Laine, Winnipeg.
Patrik Laine teki tällä kaudella NHL:n runkosarjassa 30 maalia. Winnipegin kausi päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.Getty Images

St. Louis kukisti seitsemännessä finaaliottelussa Boston Bruinsin, jonka maalilla torjunut Tuukka Rask pettyi karvaasti.

– Ei oikein kiinnostanut, kun ei itse tullut pelattua. Olisihan sen Tuukalle suonut, koska hän oli ihan loistava koko pudotuspelien ajan. Hänelle ei hirveästi huonoja pelejä sattunut, Laine sanoo.

Vielä vuodenvaihteessa St. Louis sinnitteli koko liigan häntäpäässä. Joukkueen nousu Stanley Cupin voittajaksi ja useiden ennakkosuosikkien putoaminen aikaisessa vaiheessa yllätti Laineen.

– Suurin osa niistä, joita ennen kautta povattiin nostamaan tuon pytyn, putosi jo ensimmäisellä kierroksella. Se oli minulle itselleni ja monelle jääkiekon ystävälle aika iso yllätys. Mitä vaan voi näköjään käydä. Uusia joukkueita pomppaa koko ajan mukaan sinne kisoihin.

Patrik Laineen kausi päättyi huhtikuun lopussa, minkä jälkeen hän on palannut harjoituksiin. Kesää Suomessa viettävän tamperelaisen päivät kuluvat täysipainoisen kesäharjoittelun parissa. Harjoittelu kaksi kertaa päivässä tapahtuu pääosin kaukalon ulkopuolella.

– Koetetaan kehittyä jään ulkopuolella ja jossain vaiheessa jäälläkin. Ei tässä hirveästi vapaa-aikaa ole, mutta jos jonkun kierroksen golfia pääsee pelaamaan, niin se olisi kiva, Laine suunnittelee.

Innokas golfharrastaja Laine on tällä viikolla mukana Nokia River Golf Open -kilpailussa, joka on osa Finnish Tour -kiertuetta.

Lue myös:

Kommentti: Tuukka Rask kohtasi parempansa vasta finaalivaiheessa – suomalaisen peliesitykset finaalitappiosta huolimatta jäävät silti NHL:n historiankirjoihin isoilla kirjaimilla

Autot paloivat ja huligaanit valtasivat kadut, kun tämä hetki koettiin NHL:ssä edellisen kerran – tarunhohtoinen "game seven" on täällä ja Ozzy Osbournekin on asiasta innoissaan!

Kaapo Kakko kerää kehuja myös rapakon takana – tehopisteittä turnauksessa jatkava pahin kilpakumppani kuittaa vertailun: "En mieti draftia niin paljon"

Patrik Laine avautuu jo vuosia kestäneistä selkävaivoistaan – ihmettelee, miksi kivut eivät lakkaa: "Haluan unohtaa nyt jääkiekon"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat