Suora

  • Uinnin MM, aamun kilpailut
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM

Tampereen Pyrinnön Jukola-joukkue esitellään rikospaikalla – esittelyvideot ovat suunnistuspiireissä odotettuja: "Joka vuosi pitää panna paremmaksi"

Tamperelaisten voittokulusta Jukolassa on viime vuosina vastannut Koovee, mutta Pyrintö on valmis haastamaan paikalliskamppailussa.

suunnistus
Tampereen Pyrinnön Jukola-joukkue esittäytyy CSI-tyyliin – katso esittelyvideo!
Tampereen Pyrinnön Jukola-joukkue esittäytyy CSI-tyyliin – katso esittelyvideo!

Rikospaikan eristävä keltainen teippinauha pistää silmään jo kaukaa. Sen ympärillä käy melkoinen kuhina.

“Rikospaikkatutkija” tarkkailee ympäristöä tarkasti. Metsässä makaa vinoon asentoon vääntynyt Tampereen Pyrinnön suunnistaja. Lähempi tarkastelu paljastaa hänet Elias Kuukaksi. Mitä ihmettä?

Käynnissä ovat Tampereen Pyrinnön Jukola-joukkueen esittelyvideon kuvaukset ja tällä kertaa ykkösjoukkueen viestinviejät esitellään CSI-hengessä. Pyrintö on tehnyt suunnistuspiireissä odotettuja esittelyvideoitaan jo viitisen vuotta ja käsikirjoittaja Severi Kymäläinen myöntää, että suorituspaineitakin on.

– Kyllä se kieltämättä aika haastavaa on, kun joka vuosi pitää panna paremmaksi, Kymäläinen naureskelee.

Tämän vuoden tarinassa tilataan yöosuuden eli kolmannen osuuden viestinviejän Elias Kuukan murha, ja sen jälkeen sitä ratkotaan. Kuukka eläytyy rooliinsa täysillä Hervannan metsässä.

– Kyllä minä vähän järkyttynyt olin ensin, että mihin pitää heittäytyä. Mutta olen valmis vaikka kuolemaan tämän joukkueen edestä, niin oli tämä loppujen lopuksi ihan mieluinen rooli, Kuukka virnistää pilke silmäkulmassa.

Joukkueen jäsenet paneutuvat täysillä videon kuvauksiin, ja se onkin yksi tärkeä osa joukkueen hioutumista.

– Tämä muokkaa meitä vielä enemmän yhteen. Tämä tekee meistä vieläkin yhtenäisemmän, korostaa puolestaan kuudennella osuudella viestiä vievä Aleksi Niemi.

Jukola-maasto tamperelaisille kotoisan tuttua

Tämän vuoden Jukolan viesti juostaan Tampereen naapurissa Kangasalla, joten maastotyyppi on pyrintöläisille myös kotoisan tuttua.

– Se on sellaista hienoa hämäläistä maastoa. Vähän risukkoa ja kivikkoa, sellaista työmiehen maastoa. Siihen me olemme tottuneet, Niemi kertoo.

Pyrinnön Jukola-joukkueen runko onkin pysynyt pitkään jo samana ja miehet ovat jo hyviä ystäviä keskenään. Pyrinnön riveistä löytyy myös monta maajoukkuesuunnistajaa, mikä nykyisin on jo yksi vaatimustaso voittajaehdokkaista puhuttaessa.

– Joskus se kirkkain meitä vielä odottaa, mutta emme ota siitä mitään isompia paineita, Kuukka väittää.

Ja toki Kuukka – kuten muutkin pyrintöläiset – tietää, että monta muutakin kovaa kilpakumppania löytyy. Pyrinnön edellisestä voitosta on kulunut jo 56 vuotta. Tamperelaisten menestyskulusta onkin viime vuosina vastannut Koovee.

Esittelyvideon käsikirjoittajan ja joukkueen toisen osuuden viestinviejän Severi Kymäläisen unelmakäsikirjoitus Jukolaan tietäisikin Pyrinnölle loppukirivoittoa paikallisvastuksesta.

– Jos oikein trillerin halumme, niin alussa joudumme antamaan vähän siimaa. Sitten kirimme ja lopussa mahdollisimman tiukasti voitamme – ja tietenkin Kooveen, Kymäläinen naureskelee.

Pyrintö lähtee tämän vuoden Jukolaan seitsikolla Otto Simosas–Severi Kymäläinen–Elias Kuukka–Mikko EerolaJohan Runesson–Aleksi Niemi–Florian Howald.

Katso joukkueen esittelyvideo jutun pääkuvana olevasta linkistä.

Korjattu kello 9.51, että Pyrinnön edellisestä voitosta on kulunut 56 eikä 26 vuotta, kuten jutussa aiemmin luki.

Lue myös:

Topi Raitanen ei osallistu Jukolan viestiin – keskittyy ratakisoihin

Ruotsi jyräsi muut Senaatintorin sprinttiviestissä – nelosjoukkue nousi Suomen parhaaksi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat