Suora

  • CS:GO: IEM Chicago – välierät
  • Aviopari katoaa
  • Uinnin MM, aamun kilpailut

Ensimmäisen erikoiskokeen vesilätäkkö oli konkarikartturien päänvaivana: "Otin siinä pienen iltasuihkun"

Sardinian MM-rallin yleisöerikoiskokeen vesieste teki tepposet kartturi Tomi Tuomiselle.

ralliautoilu
Juho Hänninen, Sardinia 2019
Juho Hänninen pääsi nauttimaan WRC-auton vauhdista Sardiniassa kahden vuoden tauon jälkeen.Nikos Mitsouras/AOP

Kun Juho Hänninen kutsuttiin Sardiniaan ajamaan testikilometrejä Toyotalle, sai Tomi Tuominen samalla kutsun kartturiksi.

Pieni tauko kartturin hommista näkyi Tuomisen otteissa vielä torstaina, kun Sardinian MM-rallissa ajettiin kahden kilometrin yleisöerikoiskoe. Tuominen nimittäin unohti sulkea ikkunastaan sivuluukun ennen pätkälle lähtöä.

Tomi Tuominen, Sardinia 2019
Tomi Tuominen on MTV:n toimittaja. Viime vuosina häntä on nähty muun muassa yhtiön F1-lähetyksissä.YLE

Muuten pienellä unohduksella ei olisi suurta väliä ollut, mutta ensimmäisellä erikoiskokeella päästeltiin pariin otteeseen vesiesteeseen.

– Riittävän monta vuotta kun on pois, niin unohtaa asioita. Otin siinä pienen iltasuihkun, mutta ei se mitään, hauskaa oli, Tuominen kommentoi Yle Urheilulle haalari märkänä.

Hänninen ja Tuominen selvittivät pätkäerikoiskokeen 14:nneksi nopeiten. He jäivät aloituksen nopeimmasta, Citroenin Sebastien Ogierista 5,9 sekuntia.

Pääasia kaksikolla on kuitenkin Sardiniassa saada Toyotan autoa testattua ja tulla ehjänä maaliin. Kilvanajo on täysin toissijainen asia.

Vesieste aiheutti pientä murhetta myös auton kanssa.

– Kone imi vähän vettä siinä ja meinasi sammua molemmilla kierroksilla. Näillä keleillä vedet kuivuvat kyllä pätkillä kuivuvat, se ei ole isoin ongelma tässä rallissa, Hänninen kommentoi.

Fordilla ajavan Teemu Sunisen kartturi vaihtui Sardiniaan Jarmo Lehtiseen. Myös hänelle vesieste aiheutti pientä päänvaivaa.

– Jalalla piti löytää sellainen nappula, jolla saa läpän kiinni, ettei moottori mene täyteen vettä. Hyvä, etten potkassut ohi siitä. Siinä piti ihan alkaa katsella jalkoihin, Lehtinen naureskeli erikoiskokeen jälkeen.

Lue myös:

Lappi jäi kymmenyksen yleisöerikoiskokeen voittaneesta Ogierista – Latvalalla jo harmia jarrujen kanssa

Lappi hakee Sardinian menestysputken jatkumista – tallin tuki heikkojen kisojen jälkeen on yllättänyt: "En ymmärrä, miksi he ovat niin kivoja"

Kokenut rallikartturi Jarmo Lehtinen saa jälleen pukea haalarit ylleen, tällä kertaa kuitenkin Teemu Sunisen työparina – "Ei olla vielä toistaiseksi muksittu toisiamme"

Toyota teki peliliikkeen: neljäs auto Sardinian MM-ralliin Juho Hännisen ajamana

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat