Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Mystinen vamma pitää estejuoksija Sandra Erikssonin sivussa koko kauden: "Kahden viime kuukauden aikana en ole pystynyt juoksemaan ollenkaan"

3 000 metrin esteiden ennätysnainen Sandra Eriksson ei kilpaile koko tällä kaudella.

yleisurheilu
Sandra Eriksson
Lääkärit eivät tiedä tarkkaan, mikä Sandra Erikssonin jalassa on vialla. Kuvassa Eriksson kilpailee vuoden 2016 Kalevan kisoissa.Tomi Hänninen

Estejuoksija Sandra Eriksson ei kilpaile koko kesänä. Urheilija kertoi asiasta omalla Instagram-tilillään.

– Olen surullinen ilmoittaessani, etten pysty kilpailemaan tänä kesänä. Sen sijaan aloitan matkani Tokion 2020 olympialaisia kohti. Sinne on 405 päivää aikaa, ja aion käyttää niistä jokaisen! Eriksson kommentoi kuvan yhteydessä.

Yle Sporten tavoitti urheilijan kertomaan päätöksen taustoja tarkemmin. Eriksson ei ole pystynyt juoksemaan lainkaan useaan kuukauteen.

Erikssonilla on ollut viime kaudella ongelmia jalkansa kanssa. Viime syksynä Erikssonin jalka vääntyi juostessa pahasti.

– Syksyn jälkeen tilanne on mennyt koko ajan huonommaksi. Kahden viime kuukauden aikana en ole pystynyt juoksemaan ollenkaan, Eriksson kommentoi Yle Sportenille.

Koska Eriksson ei ole pystynyt juoksemaan, hän kokee, ettei tämän kauden kanssa ollut muuta vaihtoehtoa kuin jättää kilpailut väliin.

Kirkkain tavoite Erikssonilla on kesän 2020 olympialaiset Tokiossa.

– Tämä oli vaikea päätös tehdä. Tällä hetkellä tuntuu kuitenkin merkityksettömältä yrittää tehdä väkisin tuloksia, kun en pysty juoksemaan. On parempi satsata kaikki olympialaisiin, hän kommentoi Yle Sportenille.

Jalan ongelma vielä pieni arvoitus

Eriksson juoksi jalkaongelmien takia enemmän 1 500 metrin kilpailuja. Hänen tarkoituksenaan oli satsata tällä kaudella juuri tuon matkan kilpailuihin. Nyt suunnitelmat luonnollisesti muuttuivat.

– Luulen, että näin minulla on paremmat mahdollisuudet ehtiä kuntoon sekä olympialaisiin että EM-kisoihin. Nyt keskityn ensi vuoteen, mutta jatko riippuu siitä, milloin pääsen treenaamaan ja kuinka jalka kestää hyppyjä.

Toukokuun lopulla Eriksson kertoi Instgram-tilillään, että hän on loukkaantunut. Tarkkaa syytä loukkaantumiselle tai sille, mikä on vialla, hän ei vielä tuolloin tiennyt.

Tällä hetkellä Eriksson ei osaa sanoa, milloin hän pääsee taas treenaamaan. Hän ei tiedä vielä sataprosenttisen varmasti, mikä jalassa on vikana. Lääkärit arvelevat, että jalan hermo on puristuksissa. Tässä vaiheessa on vaikeaa sanoa, miten jalkaa esimerkiksi hoidetaan.

Eriksson oli tähän asti luottavainen sen suhteen, että ehtisi kilpailla tällä kaudella, varsinkin, kun MM-kisat ovat vasta myöhään syksyllä.

Urheilija myöntää, että itsensä motivointi on tässä tilanteessa vaikeaa.

– Juuri nyt on aika vaikeaa, mutta se johtuu suureksi osaksi tietämättömyydestä.

Eriksson on 3 000 metrin esteiden Suomen ennätysnainen vuonna 2014 juoksemallaan ajalla 9.24,70. Viime kaudella Eriksson kilpaili 3 000 metrin esteissä vain kahdesti. Tuolloin paras aika syntyi Ruotsissa: 10.03,11.

Yle Sportenilta Erikssonia haastatteli Mattias Simonsen.

Lue myös:

Mielenterveyden järkkyminen sekoitti huippujuoksija Sandra Erikssonin elämän – tunteet katosivat ja jopa ruoanlaitto oli mahdotonta, mutta Eriksson kielsi olevansa sairas

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat