Suora

  • Uinnin MM, aamun kilpailut
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM

Kesäyön klassikon korkeimmalle korokkeelle nousee joukkue, joka rämpi vielä vuosi sitten – ennustimme Kangasala-Jukolan menestyjät ja poimimme esiin osuuksien avainpelurit

Yle Urheilun asiantuntijat Janne Salmi ja Fredric Portin ennakoivat, että suomalaisjoukkuetta ei tänä vuonna kärkikolmikossa nähdä.

Jukolan viesti

1

Grafiikassa IL Tyrving
Rami Paukku / Yle

IL Tyrving

Viime vuonna 11. sijalle jäänyt joukkue on nyt voittajasuosikki. Todella kova, ei yhtään heikkoa lenkkiä. Matthias Kyburz ankkurina haluaa varmasti voittaa suurviestin kerran urallaan.

2

Grafiikassa OK Linne
Rami Paukku / Yle

OK Linne

Vähän samaa sarjaa. Jukolassa OK Linne ei ole aiemmin menestynyt, mutta nyt on listalla kakkosena. Joukkueessa on kovia yösuunnistajia, erityisesti kolmos- ja nelososuuksilla. Loppukin on vahva.

3

Grafiikassa IFK Göteborg
Rami Paukku / Yle

IFK Göteborg

Viime vuosien jättiläisiä, mutta nyt kaksi todella kovaa kaveria on poissa pelistä. Ilman Fredrik Bakkmania ja Eskil Kinnebergiä ei ihan riitä voittoon, mutta neljännen osuuden jälkeen on luultavasti vielä kärjessä.

4

Grafiikassa Koovee
Rami Paukku / Yle

Koovee

Viime vuoden voittaja on listalla neljäntenä. Oleksandr Kratov ja Daniel Hubmann ovat olleet todella kovia viimeiset 3-4 vuotta, mutta eivät ole enää ihan niin tykkejä. Onko nälkä jo vähän taittunut? Kun vielä Timo Sild kärsii jalkavaivoista, putoaa joukkue pois kärkikolmikosta.

5

Grafiikassa Pyrintö
Rami Paukku / Yle

Pyrintö

Viime vuonna Otto Simosas loukkaantui heti avausosuudella ja joukkue jäi 14. sijalle. Pari vuotta sitten joukkue ylsi kolmanneksi. On sinänsä ihan varteenotettava joukkue, joka juoksee vielä tutussa maastotyypissä, mutta nimilista ei ole ihan niin kova kuin kärkikolmikolla.

6

Grafiikassa Halden SK
Rami Paukku / Yle

Halden SK

Viisi ensimmäistä osuutta ovat aika kevyitä muihin verrattuna, mutta loppu onkin sitä kovempi. Lundanes ja Dähli ovat kovin mahdollinen kaksikko loppuun.

7

Grafiikassa Kalevan Rasti
Rami Paukku / Yle

Kalevan Rasti

Tasaisen vahva viestiryhmä, mutta yhtään ihan maailmanluokan kaveria joukkueessa ei ole. Sitä kautta vaadittaisiin ihan täydellistä onnistumista, että joukkue yltäisi kolmen kärkeen.

8

Grafiikassa Stora Tuna
Rami Paukku / Yle

Stora Tuna OK

Tasainen ja hyvä ruotsalaisjoukkue, mutta ei mahdollisuuksia viiden joukkoon. Ryhmässä ei ole suuria tähtiä.

9

Grafiikassa Södertälje
Rami Paukku / Yle

Södertälje

Täsmälleen samat sanat kuin Stora Tunalla. Mielenkiintoista on nähdä Jonas Leandersson ankkuriosuudella. Hän ei ole tällä kaudella juuri suunnistanut.

10

Grafiikassa Fredrikstad
Rami Paukku / Yle

Fredrikstad SK

Joukkue voisi olla jopa kärkikymmenikön ulkopuolellakin. On kuitenkin ollut nousussa ja haluja kymppisakkiin varmasti riittää.

Yle välittää ennätyssuuren suunnistuksen Kangasala-Jukolan tapahtumat laajasti eri kanavillaan. Lähetyksiä tulee kellon ympäri radiossa, televisiossa ja Areenassa. Lisäksi Ylen verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavilla jännitetään taianomaisen Jukolan tapahtumia koko viikonlopun ajan.

Lähetysputki alkaa lauantaina Yle Radio Suomen Tampereen taajuudella klo 09.00. Puoliltapäivin myös Yle Puhe hyppää Jukolan tunnelmiin ja Yle TV2:n suunnistusjuhla käynnistyy klo 13.00 Jukola tänään -lähetyksellä, joka johdattelee katsojat Venlojen viestiin. Kesäyön klassikon, Jukolan viestin, lähtöä seurataan suorana lauantai-iltana klo 23.00 alkaen. Kaikki television lähetystiedot ja suorat lähetykset löydät täältä, radiolähetyksiin pääset Areenan radio-oppaasta.

Lue myös

Viime vuoden menestyjät romahtivat, kun ennustimme Venlojen viestin kärkikymmenikön – katso ennuste ja joukkueiden avainurheilijat

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme