Suora

 • Ski Tour, naisten 34 km
 • Mäkihypyn miesten karsinta, Rasnov
 • Mäkihypyn miesten karsinta, Rasnov
 • Assembly Winter 2020: CS:GO -turnauksen lohkovaihe, torstai
 • "Astmaanhan voi kuolla" - Eevi Bengs joutuu jatkuvasti työstämään suurinta pelkoaan
 • Ski Tour, miesten 34 km
 • "Haluan, että elämäni on kuin täyteläinen single malt-viski": Olympiatoivo Anni Vuohijoki on diplomi-insinööri, lääkäriopiskelija ja yksityisyrittäjä - eikä suostu tekemään kompromisseja
 • Pariviesti, Anterselva
 • Urheiluruutu
 • Urheiluruutu
 • Elävä arkisto esittää

Venla Harjun Tampereen Pyrintö lähtee Venlojen viestiin suosikin viitta niskassaan – pohjilla iso viestivoitto keväältä: "Sieltä ei tule mitään etumatkaa "

Tampereen Pyrinnössä kisaava Venla Harju on tehnyt hienon paluun suunnistusradoille. Viikonloppuna suunnistajaa odottaa koko kesän herkkupala.

suunnistus
Suomen Venla Harju vauhdissa suunnistuksen maailmancupin sprinttiviestin kaupunkisuunnistuskilpailussa Senaatintorilla Helsingissä 11. kesäkuuta 2019.
Venla Harju kisasi suunnistuksen maailmancupin sprinttiviestin kaupunkisuunnistuskilpailussa Senaatintorilla Helsingissä viime tiistaina.Mikko Stig / Lehtikuva

Suomessa saattaa olla ainakin 20 000 ihmistä, joiden kesän yksi kohokohdista osuu tälle viikonlopulle. Ainakin Suomen kärkisuunnistajiin kuuluva Venla Harju on yksi heistä, joille tämä viikonloppu tarjoaa unohtumattoman elämyksen.

– Se on meille kesän kohokohta. Tosi jännittävää päästä juoksemaan, Harju kertoo kisan kynnyksellä Yle Urheilulle.

Noin 20 000 suunnistajaa kirmaa Kangasalla viikonloppuna Jukolan ja Venlojen viesteissä. Harju edustaa Tampereen Pyrintöä, joka on Venlojen viestin yksi ennakkosuosikeista. Harjun mukaan joukkueella ei kuitenkaan ole menestyspaineita huolimatta joukkueen hyvistä suorituksista viime aikoina.

– Suunnistuksessa ei ole mitään varmaa ennen kuin tulokset ovat taululla. Eikä me olla viime vuosina voitettu täällä, Harju painottaa.

Tuplaa jahtaamassa

Tampereen Pyrinnöllä on taskussa jo Ruotsissa kisattavan suunnistustapahtuman Tiomilan voitto keväältä. Nyt olisi mahdollisuus ottaa harvinainen tuplavoitto.

– Se on eri kilpailu. Tässä puhuttiin joukkueen kesken, että sieltä ei tule mitään etumatkaa. Pitää ihan uudestaan lähteä juoksemaan.

Viime kesänä Harju kilpaili ainoastaan Venlojen viestissä. Hän palasi onnistuneesti äitiysloman jälkeen suunnistuksen maailmancupympyröihin viime viikonloppuna sijoittumalla Vihdissä kuudenneksi. Harju on kertonut, että tavoittelee mitalia Norjan MM-kisoista, jotka käydään elokuun puolivälissä.

Kangasalla suunnistetaan viikonloppuna 71. Jukolan viesti ja 42. Venlojen viesti.

Yle välittää Jukolan sekä Venlojen viestejä Kangasalta suorina lähetyksinä viikonloppuna.

Lue myös:

Suunnistaja Venla Harju yhdistää vanhemmuuden ja huippu-urheilun – "Huomasin pian, että kunto ja suunnistustatsi olivat yllättävän hyvät"

Tarunhohtoinen Jukola on suurempi kuin koskaan – näin seuraat ennätyksellistä Kangasala-Jukolaa Ylen kanavilta

Topi Raitanen ei osallistu Jukolan viestiin – keskittyy ratakisoihin

Ruotsi jyräsi muut Senaatintorin sprinttiviestissä – nelosjoukkue nousi Suomen parhaaksi

Miika Kirmula taisteli kasvot veressä neljänneksi – niukka loppukiritappio vei palkintokorokesijan

Marika Teini nousi takaa-ajossa kakkoseksi – Tove Alexandersson juhli jälleen

Marika Teiniltä vahva veto Vihdin mc-avauksessa, Ruotsin Tove Alexandersson vei kisan ylivoimaisesti – "Mitään ei saanut ilmaiseksi"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat