Myös Englanti oli törmätä MM-kisojen yllättävimpään puolustusmuuriin: asiantuntijoiden mukaan Argentiinan harppaus kuvastaa koko naisjalkapallon kehitystä

Yle Urheilun asiantuntijat odottavat mestarisuosikki Englannilta jatkossa parempia peliesityksiä.

FIFAn jalkapallon naisten MM 2019
Lorena Benitez Jill Scott
Argentiinan Lorena Benitez ja Englannin Jill Scott kamppailevat pallosta.Getty Images

Suurimpien mestarisuosikkien joukkoon nostettu Englanti voitti myös toisen D-lohkon ottelunsa jalkapallon naisten MM-kisoissa, kun Argentiina kaatui Jodie Taylorin maalilla 1–0.

Pelin kuva oli odotettu. Argentiina puolusti Japani-ottelun tapaan matalassa blokissa, jota Englanti yritti murtaa. Yle Urheilun asiantuntija Maija Saari näki, että Englannin hyökkääminen oli turhan hidasta.

– Vähän oli yllättävää, että Englanti ei päässyt Argentiinan blokista paremmin. He liikuttivat palloa hitaasti, mikä teki pelistä hieman seisovaa viimeisellä kolmanneksella.

HJK:n naisia valmentava Joonas Rantanen oli entisen maajoukkuepuolustajan Saaren kanssa samoilla linjoilla. Englanti on nyt voittanut molemmat ottelunsa, vaikka ei ole vakuuttanut kentällä.

– Argentiina pystyi tänään puolustamaan Englannin laitaetenemiset pois, mikä teki pelin ahtaaksi. Toisaalta Englannin puolustusta ei oikeastaan testattu tänään, siinä mielessä he pääsivät helpolla, Rantanen sanoi.

Puolustuspeli kehittyy jatkuvasti

Ennen turnausta lytätty Argentiina ei ollut kaukana maalittomana päättyneen Japani-ottelun uroteon uusimisesta. Tasapelipiste Englannilta olisi ollut vielä suurempi saavutus, mutta se jäi tällä kertaa ottamatta. Rangaistuspotkun torjunut Vanina Correa pelasi puolustuksen viimeisenä lukkona erinomaisen ottelun.

Moni on yllättynyt Argentiinan tiiviistä puolustuspelistä. Vain yksi päästetty maali kahta huippumaata vastaan on Argentiinalle suurta edistystä aiempiin MM-kisoihin verrattuna. Vuonna 2007 maa päästi kolmessa ottelussa seitsemän ja 2011 peräti yksitoista maalia.

– Puolustus on parantunut heikommilla joukkueilla. Ottelut ovat sitä kautta tasaisempia, Rantanen mietti.

– Se kuvastaa naisjalkapalloa muutenkin. Eteenpäin mennään valtavaa vauhtia, jokainen joukkue osaa puolustaa. Taktinen osaaminen on myös kasvanut, ja se näkyi Argentiinan pelaamisessa, Saari puolestaan jatkoi.

Siinä missä Argentiinan puolustuspeli on kehittynyt huimasti, hyökkäyspäässä kehitettävää riittää senkin edestä. Japania ja Englantia vastaan joukkue ei ole kyennyt luomaan lainkaan maalipaikkoja.

– Siihen on vielä pitkä matka, että Argentiina pystyy tällaisessa pelissä luomaan riittävästi maalipaikkoja, Rantanen totesi.

Englanti varmisti voitolla jatkopaikan D-lohkosta. Yhdessä pisteessä oleva Argentiina kohtaa viimeisessä lohko-ottelussaan nollakerholaisen Skotlannin ja taistelee jatkopaikasta.

Lue myös:

MM-turnauksen heittopussiksi povattu Argentiina kiusasi jälleen isompaansa – Jodie Taylorin kuti pelasti mestarisuosikin pistemenetykseltä

Italia jatkoi huippuvirettään ja möyhensi Jamaikan murskaluvuin – katso, kuinka Cristiana Girelli täräytti hattutempun

Asiantuntijat suitsuttavat vanhaa tuttua Japania, joka voiton myötä taistelee jopa lohkovoitosta – lopun taantuminen jättää kysymyksiä

MM-kisojen kestomenestyjä Japani pesi kasvonsa ja palasi voittokantaan – karmea virhe ei enää pelastanut Skotlantia

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat