Suora

  • Uinnin MM, aamun kilpailut
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM

Petteri Koposen Bayern aloittaa Bundesliigan finaalit – "Nyt olisi hyvä mahdollisuus mennä päätyyn asti"

Bayern München kohtaa Alba Berlinin Bundesliigan finaaleissa.

koripallo
Petteri Koponen
Petteri Koponen ei ole saanut Bayernissa odotusten mukaisesti peliaikaa.AOP

Petteri Koposen Bayern München aloittaa Saksan Bundesliigan koripallofinaalit sunnuntaina. Koposella on takanaan pitkä ammattilaisura, mutta finaalit eivät ole hänellekään mitään jokapäiväistä herkkua.

– Tämä on makea mahdollisuus. Venäjällä olimme muutaman kerran finaaleissa, Italiassa olimme pari kertaa cupin finaalissa ja viime vuonna voitimme cupin Barcelonan kanssa. Nyt olisi hyvä mahdollisuus mennä päätyyn asti ja nostaa pokaalia. Koponen sanoi Yle Urheilulle.

Finaalivastustaja on Alba Berlin, joka on kova joukkue ja vaarallinen vastustaja.

– He olivat Eurocupin finaalissa, jonka hävisivät Valencialle. Heillä on Eurocupin MVP Luke Sikma, todella hyvä takamies Peyton Siva, islantilainen Martin Hermansson, hyvä heittäjä liettulainen Rokas Giedraitis, Koponen luetteli berliiniläisten tähtipelaajia.

Bayern voitti runkosarjan ja hävisi vain kolme ottelua. Alba oli runkosarjan kolmas. Pudotuspeleissä molemmat joukkueet ovat edenneet ilman tappioita.

– Heiltä löytyy aseita. He pelaavat vähän erilaista koripalloa kuin me. Meidän pelaamisemme perustuu tiukkaan puolustukseen ja siihen, että asioita tehdään kontrolloidusti. He menevät enemmän päästä päähän ja pelaavat liikkuvaa koripalloa. Tulee mielenkiintoiset finaalit. Alba on yksi harvoista joukkueista Saksassa, joka on voittanut meidät tällä kaudella.

Koponen siirtyi täksi kaudeksi Bayerniin, mutta ei ole saanut niin paljon peliaikaa kuin ehkä ennakkoon odotettiin.

– Joka peli menee aika samalla tavalla. Tiedän milloin menen kentälle ja milloin tulen pois. Toisaalta se on toiminut, olen pelannut ne minuutit ihan hyvin. Joukkue on pelannut hyvin ja olemme voittaneet, joten ei voi oikein valittaakaan.

Virtaa Koposella siis pitäisi riittää vielä finaalisarjaankin.

Lue myös:

Petteri Koponen mestaruusjahtiin – Bayern vakuuttavasti finaaleihin

Petteri Koponen rakentaa jalkapallojätti Bayernista koripallomahtia seurahistorian kalleimmalla sopimuksella – "Meillä ei ole aiemmin ollut hänen kaltaistaan pelaajaa"

Susijengin tukipilari palaa Ranskan liigaan – painajaismaisen kauden jälkeen Jamar Wilson uskoo vielä muutamaan vuoteen huipputasolla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat