Suora

  • Uimahyppyjen MM, joukkueiden loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 16.7.
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Semenya-sotku jatkuu: sunnuntain Timanttiliiga jää sittenkin väliin

Caster Semenya ei osallistukaan 800 metrin kisaan Rabatissa.

yleisurheilu
Caster Semenya
Caster Semenya ei kisajärjestäjien mukaan pysty matkustamaan Marokkoon.Getty Images

Olympiavoittaja Caster Semenya ei aiemmasta tiedosta poiketen kilpaile sunnuntaina Rabatin Timanttiliigan 800 metrillä. Rabatin kilpailun järjestäjät eivät aluksi hyväksyneet Semenyan ilmoittautumista, mutta vahvistivat tämän osanoton perjantaina. Tästä huolimatta Semenyaa ei nähdä sunnuntaina radalla.

– Hän sai kutsun kilpailuun, mutta ei pysty järjestämään mahdollisuutta saapua Rabatiin, Alain Blondel kilpailun järjestäjistä kertoi lauantaina uutistoimisto AFP:lle.

Sveitsin korkein oikeus palautti kesäkuun alussa Semenyan kilpailuoikeudet toistaiseksi ja salli hänen kilpailla kesäkuun 25. päivään asti ilman Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n aiemmin määräämää lääkitystä testosteronitasojen alentamiseksi.

Testosteroniraja koskee ainoastaan naisten sarjan kilpailijoita, joilla on XY-sukupuolikromosomi. Yleensä miehillä on XY-kromosomi ja naisilla XX-kromosomi.

Eteläafrikkalainen Semenya ei ole ainoa keskimatkojen huippujuoksija, jota IAAF:n testosteronirajat koskevat. Rion vuoden 2016 olympialaisten 800 metrin koko mitalikolmikko - Semenya, Burundin Francine Niyonsaba ja Kenian Margaret Nyairera Wambui - on kertonut kuuluvansa testosteronisäännön piiriin.

Lue myös:

Sveitsiläisoikeus hylkäsi IAAF:n ensimmäisen valituksen – Semenya saa jatkaa kisaamista

Urheiluoikeuden asiantuntija ennakoi harvinaista päätöksentekoa IAAF:n ja Semenyan välisessä kiistassa: "Semenyalla voi olla mahdollisuus voittaa valituksensa"

Sveitsin korkein oikeus jäädytti Kansainvälisen yleisurheiluliiton päätöksen – Semenya saa kilpailla ilman testosteronitasoa laskevia lääkkeitä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat