Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Venlojen viesti sai uuden voittajan: norjalaisseura Fredrikstad SK teki historiaa, Tampereen Pyrintö nousi avauskierroksen katastrofin jälkeen kolmanneksi – "Paremminkin olisi voinut mennä"

Paras suomalaisjoukkue oli kotikonnuillaan kisannut Tampereen Pyrintö, joka suunnisti kolmanneksi.

suunnistus
Venlojen viesti 2019
Venlojen viestiin starttasi tänä vuonna ennätysmäärä joukkueita, yli 1700.Tomi Hänninen

Venlojen viestin voitto meni ensi kertaa seurahistoriassa Fredrikstad SK:lle. Norjalaisseura oli Kangasalla ylivoimainen reilun 3,5 minuutin erolla.

– Olemme onnellisia. Aivan tasapainoinen oli suoritus kaikilta, mutta paremminkin olisi voinut mennä, totesivat Fredrikstadin jäsenet kuin yhdestä suusta Yle Urheilun haastattelussa.

– Ei tuntunut ollenkaan varmalta, Fredrikstadin ankkuri Kamilla Olaussen naureskeli ja totesi, että nyt on Jukolasta todella hieno muisto takataskussa.

Tampereen Pyrinnön ankkuri Venla Harju oli viimeisellä metsärastilla aivan IFK Göteborgin ankkurin Sara Häggströmin tuntumassa, mutta ruotsalaisseura oli lopulta parempi 20 sekunnin erolla.

– En nähnyt häntä missään vaiheessa enkä tiennyt, että oli niin tiukkaa. Ei minulla siinä virheitä kyllä tullut, yritin vain tulla niin kovaa kuin pääsin, Harju kertoi maaliin tultuaan.

Pyrinnön nosti kärkijoukkoihin Simona Aebersold oltua toisen osuuden nopein. Ennakkosuosikin avaus meni metsään Lotta Karholan epäonnistuttua.

– Voi voi sentään, ihan kauheaa olla kolmatta vuotta peräkkäin se, joka mokaa tämän. Tämä on liian iso kilpailu minulle. Minulla oli fyysisesti tosi vaikeaa, enkä muistanut katsoa suuntaa ja yhtäkkiä en tiennyt yhtään, missä olen, Karhola harmitteli tuoreeltaan avausosuutensa jälkeen Yle Urheilulle.

Ankkuri Harjulta kehuja riitti silti koko joukkueelle.

– Tosi hyvältä maistuu. Joukkuesuoritus oli tosi hyvä ja juoksimme ilmeisen kovaa. Olemme tasainen nelikko, ja meidät olisi voinut tosi moneen järjestykseen, kolmanneksi sijoittuneen tamperelaisseuran ankkuri summasi.

Norjalaisseura Halden SK:ssa kisaava Marika Teini kammoksui ennakkoon ankkuriosuutta, mutta juuri sille hän joutui. Avausosuuden jälkeen Sabine Hauswirth toi Haldenin ensimmäisen vaihtoon, mutta norjalaiset tippuivat kärjestä Kine Hallan Steiwerin toisella osuudella. Elena Roos nosti puolestaan joukkueen parempiin asemiin ennen Teinin vuoroa. Lopullinen sijoitus oli kuudes ja se miellytti Teiniä.

– Olihan tämä aika vuoristorataa. Ihan hyvin sieltä noustiin, meikäläiselle aika perussuoritus ja tänään tuntui itse asiassa tosi hyvältä. Minun ankkuriosuudeksi olen tyytyväinen, Teini kertoi hyväntuulisena.

Lue myös:

Kuiskaus vaihtui huudoksi, kun iäkäs nainen sai sydänoireita Jukolan rastilla – Johannes Oikarinen on piiloutumisen ja tunnelman välittämisen mestari

Maailman parhaat kertovat noloista hetkistä, joita häpeävät – myös huippusuunnistajat eksyvät metsään, eikä Kangasala-Jukola alkanut kovin mairittelevasti suomalaisselostajillakaan

Venla Harjun Tampereen Pyrintö lähtee Venlojen viestiin suosikin viitta niskassaan – pohjilla iso viestivoitto keväältä: "Sieltä ei tule mitään etumatkaa "

Viime vuoden menestyjät romahtivat, kun ennustimme Venlojen viestin kärkikymmenikön – katso ennuste ja joukkueiden avainurheilijat

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat