Suora

  • Uimahyppyjen MM, miesten 10 m:n alkukilpailu
  • Uimahyppyjen MM, miesten 10 m:n välierät

Hollannin 22-vuotias tähtihyökkääjä iski kaksi osumaa ja nousi maansa kaikkien aikojen maalintekijäksi – voitto varmisti jatkopaikan

Hollanti kukisti Kamerunin 3–1 jalkapallon naisten MM-kisojen E-lohkon ottelussa.

FIFAn jalkapallon naisten MM 2019
Hollanti kukisti Kamerunin – Miedema iski kahdesti
Hollanti kukisti Kamerunin – Miedema iski kahdesti

Hollanti varmisti jatkopaikkansa jalkapallon naisten MM-kisoissa, kun se kukisti E-lohkon iltapäiväkamppailussa Kamerunin 3–1.

Tilastojen valossa Hollanti hallitsi peliä, mutta molemmilla joukkueilla oli paikkansa. Pelikiellosta vapautuneen Anouk Dekkerin paluusta huolimatta Hollannin puolustus oli jälleen ongelmissa. Reilun 20 minuutin pelin jälkeen Gabrielle Aboudi Onguene pääsi hollantilaispuolustuksen ohi, mutta veto lipui vain hieman ohi maalin.

Ennakkosuosikki sai huokaista helpotuksesta hieman ennen puoliaikaa. Vivianne Miedema avasi MM-turnauksen maalitilinsä 41. minuutilla, kun hän puski Shanice van de Sandenin keskityksen maaliin.

Kauaa yli kymmentuhatpäinen hollantilaisfanijoukkio ei ehtinyt Miedeman maalista iloita, sillä Kamerun tuli tasoihin vain reilut kaksi minuuttia myöhemmin. Puolesta kentästä lähtenyt avaus vapautti Aboudi Onguenen, joka pääsi kolmen hollantilaispuolustajan välistä karkuun. Kamerunilainen pukkasi pallon ensin yli hollantilaisvahti Sari van Veenendaalin ennen kuin sijoitti sen varmasti tyhjään maaliin.

Toiselle jaksolle Hollanti sai unelma-alun, kun se siirtyi 2–1-johtoon 48. peliminuutilla. Sherida Spitse antoi vapaapotkun nopeasti laitaan Jackie Groenenille, joka keskitti maalille. Parjattu hollantilaistoppari Dominique Bloodworth ei onnistunut laittamaan palloa ensimmäisellä sisään, mutta Kamerunin puolustus hölmöili pallon takaisin Bloodworthille, jonka toinen yritys osui tolppien väliin. Maali oli puolustajalle maajoukkueuran ensimmäinen.

Kamerun haki lopussa tasoitusta, ja parhaan paikkansa se sai 80. minuutilla. Aboudi Onguene pääsi jälleen kahden hollantilaispuolustajan ohi ja syötti maalille juosseelle Henriette Akaballe, jonka sijoitus kimposi hollantilaispelaajasta vain vähän ohi maalin.

Hetkeä myöhemmin Miedema ratkaisi pelin komealla kudilla, ja Hollanti juhli 3–1-voittoa.

Kaksi osumaa tarkoittavat, että vasta 22-vuotias Miedema meni maajoukkuemaaleissa ohi Manon Melisin, joka piti hallussaan entistä ennätystä 59 osumalla.

Voitolla hallitseva Euroopan mestari varmisti paikkansa myös MM-turnauksen jatkopeleissä. Lohkovaiheen viimeisessä kamppailussa ensi viikon torstaina se kohtaa Kanadan.

Pallonhallinta 55%-45%
Laukaukset maalia kohti 5-2
Laukaukset maalin ohi 3-6
Kulmapotkut 0-3
Paitsiot 1-0
Rikkeet 5-15
Keltaiset kortit 0-3
14' Keltainen kortti: C. Manie, Kamerun
37' Keltainen kortti: G. Ngo Mbeleck, Kamerun
41' Maali Hollannille: V. Miedema
43' Maali Kamerunille: G. Onguene
Puoliajan tulos: Hollanti 1, Kamerun 1
48' Maali Hollannille: D. Bloodworth
60' Kamerunin vaihto: sisään A. Nchout, ulos M. Abam
66' Hollannin vaihto: sisään L. Beerensteyn, ulos S. van de Sanden
66' Kamerunin vaihto: sisään C. Meyong, ulos G. Ngo Mbeleck
68' Keltainen kortti: R. Feudjio, Kamerun
71' Hollannin vaihto: sisään J. Roord, ulos D. van de Donk
75' Kamerunin vaihto: sisään H. Akaba, ulos G. Enganamouit
85' Maali Hollannille: V. Miedema
86' Hollannin vaihto: sisään M. van Dongen, ulos K. van Es
Lopputulos: Hollanti 3, Kamerun 1

Lue myös:

Hallitsevalla Euroopan mestarilla takkuinen alku MM-kisoissa:" Ei tarvitse olla taktikko, että tunnistaa Hollannin heikkouden"

Jymy-yllätys kävi lähellä MM-viheriöllä! Euroopan mestari Hollanti selvisi tuskasta voittoon viime hetkellä – katso ratkaisumaali

Yksi maali riitti – Kanada piti hallitusti pintansa Kamerunia vastaan MM-avauksessaan

22-vuotias lastenkirjailija viilettää MM-kisojen mitaliehdokkaan kärjessä ja rikkoo maaliennätyksiä – Vivianne Miedema ei kuitenkaan koskaan tuuleta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat