Suora

  • CS:GO: IEM Chicago – loppuottelu
  • Uinnin MM, aamun kilpailut

Ruotsiin ravivoitto Kouvolan Kymi GP:ssä

Ruotsalaisvalmentaja hämmästyi ajokkinsa Racing Mangen väsymättömyyttä, mutta iloitsi 100 000 euron voitosta

raviurheilu
Racing Mange, Joakim Lövgren ja Frida Skullman Kouvolan Kymi GP:ssä
Racing Mange, Joakim Lövgren ja Frida Skullman Kouvolan Kymi GP:ssäHanna Laakso / Hippos

Kouvolan Kymi GP:ssä eläteltiin pitkään toiveita suomalaisvoitosta, kun edustajina oli kaksi maan terävintä raviässää, Elitloppetissa kilpaillut Next Direction ja Sweden Cupissa moraalisena voittajana nähty, niukasti kakkoseksi jäänyt Chief Orlando.

Suomalaistoiveita kohotti vielä Next Directionin upea lämmitysjuoksu ja Iikka Nurmosen etukäteiskommentti "hevonen tuntui lämmittelyssä kaikin puolin hyvältä".

Sinivalkoiset unelmat kohosivat korkealle heti lähtökiihdytyksessä. Vaikeimmalta mahdolliselta lähtöpaikalta, radalta 8 Nurmonen kiihdytti F1-ajajamaisin elkein suoraan kärkeen. Next Directionin taakse jäi heti pelätty ruotsalaissuosikki Handsome Brad ykkösradasta huolimatta.

Joakim Lövgren joutui ajamaan alun raskaimman kautta. Hän kiersi ensimmäiset 700 metriä Racing Mangella kolmatta rataa, kunnes pääsi johtavan rinnalle toiselle radalle.

– Uskomattoman vahva esitys hämmästytti itsenikin. Luulin hevoselle riittävän näin raskaan juoksupaikan jälkeen hyväksi esitykseksi kolmatta sijaa, mutta viimeisen 200 metrin aikana hevosen riuskat otteet yllättivät itsenikin.

Racing Mange teki työnsä loppuun kunnioitettavalla moraalilla ja voitti Kymi GP:n 100 000 euron ykköspalkinnon omistajilleen, kahdelle Ystadista kotoisin olevalle ruotsalaisperheelle.

"Uskoin hevosen jatkavan johtopaikalta voittoon"

Next Direction oli urheasti toinen maalissa ja ansaitsi 40 000 euroa, mutta suomalaisurheilija Nurmosen tunnelma maalin jälkeen oli pettymys.

– Vielä viimeisessä kaarteessa uskoin hevosen jatkavan johtopaikalta voittoon, mutta viimeisen 200 metrin aikana se ei enää ollutkaan niin hyvä, ajaja tuumi.

Totosuosikki Handsome Brad palkittiin 17 000 euron kolmospalkinnolla, mutta sekä ajaja Carl Johan Jepson että valmentaja Ulf Stenströmmer totesivat, että hevonen ei ollut parhaimmillaan.

– Luulen, että vasemmassa takajalassa on nyt jotakin, jota pitää tutkia ennen kuin päätämme kilpailukauden jatko-ohjelmasta, valmentaja arveli lähdön jälkeen.

Suomen toinen edustaja Chief Orlando lähti kiriin kolmannelle radalle jo 500 metriä ennen maalia ja sijoittui neljänneksi. Kiri osoittautui hieman liian pitkäksi.

– Jos sen olisi päässyt kääntämään 200 metriä ennen maalia, olisi kakkospalkinto ollut meidän, valmentaja Tapio Mäki-Tulokas vakuutteli ja lisäsi olevansa tyytyväinen hevoseen.

Suomenhevosten päälähdössä katseet nauliutuivat lähdössä laukanneeseen Välähdykseen. Hevonen otti menetetyt kymmenet metrit urheasti kiinni ja näytti runttaavan vielä voittoon, kun loppusuoran alussa uudet laukat pilasivat viimeisetkin menestystoiveet.

– Hevonen on kunnossa ja terve, mutta laukat panevat miettimään. Haluan saada niistä selvyyden ennen kuin päätän jatkosta mitään, Ville Korjus totesi heti lähdön jälkeen.

Juhannuksen Härmän Nordic King lähestyy kovaa vauhtia, joten Korjuksella on maanantaihin asti aikaa miettiä, ilmoittaako hevostaan kilpailuun 50 000 euron ykköspalkinnosta.

Pyörylän Paroni voitti tasaisen taiston Rokin Maxia vastaan.

Rene Conductorin yllätyspommi

Lauantain Toto75-peli äityi niin vaikeaksi, että 7 oikein -rivejä ei löytynyt. Kuudella oikein pelaajat saivat 514,18 euroa ja viidellä oikein 32,10. Riviin yllätyspommin järjesti Antti Kinnusen Rene Conductor, jota oli rastattu lähtönsä hevosista vain 0,8 prosenttia.

Harri Koivusen valmennustalliin Turkuun keväällä Heikki Korhoselta siirtynyt Iivo Niskasen, Jethro Rostedtin ja Kari Lähdekorven Cameron Evo ja edelleen Korhosen valmennuksessa jatkava Callela Ladyboss olivat rivin vakuuttavimmat voittajat.

Lue myös:

Dijon ravasi yllätysvoittoon Elitloppetissa – suomalaisille jäi tuomarityöskentelystä huono maku

Lexus Dream taisteli Killerin Eliitin voittajaksi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat